profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Liepājas ERČ posmā startēs viens no labākajiem čehu autokrosa braucējiem

Mārtiņš Jankovskis 14.01.2014 - 15:08 Liepājas ERČ posmā startēs viens no labākajiem čehu autokrosa braucējiem
Tomašs Pospišiliks. Foto: tomaspospisilik.cz

Šobrīd Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmam Liepājā pieteikušies 17 R2 klases braucēji, taču noteikti tas nav gala cipars, jo uz starta plāno iziet vēl pāris braucēji. Katram no šiem braucējiem ir sava rallija pieredze – vienam tie ir vairāki gadi, bet citiem  rallija pieredze ir ļoti maza.


Foto: tomaspospisilik.cz

Piemēram, uz starta izies 20 gadus vecs čehu sportists Tomašs Pospišiliks (Škoda Fabia R2), kuram, ja var ticēt, rallija pieredze ir gaužām maza (vai pat vispār tās nav). Taču viņš ir viens no šī brīža labākajiem čehu autokrosa braucējiem, kurš ar autokrosu sāka nodarboties jau kopš 11 gadu vecuma.


Foto: autosport.cz

Čehijā šis sportists autokrosā ir guvis ievērojamus panākumus Junior Buggy, Buggy1600 un SuperBuggy klasēs. 2012.gadā Čehijas motorsporta federācija šo sportistu atzina par talantīgāko Čehijas braucēju vecumā līdz 23 gadiem.


Foto: tomaspospisilik.cz

Pagājušajā sezonā šis sportists, cīnoties ar dažādām tehniskām problēmām, izcīnīja sesto vietu Eiropas autokrosa čempionāta Super Buggy klasē. Šogad sportists turpinās startēt gan autokrosā, gan ERČ rallija junioru čempionātā. Sportista rīcībā būs Škoda Fabia R2 automašīna, un viņa stūrmanis būs Lukašs Vorals (pagājušajā gadā kopā ar Antoninu Tluštāku Liepājas ERČ rallijā izcīnīja 21.vietu).


Sportista rallija automašīna. Foto: tomaspospisilik.cz

''Rallijs motorsporta disciplīnā ir karalis. Zlīnas reģionā, no kura es nāku, rallijs ir ļoti populārs,'' saka jaunais sportists. ''Tieši šī iemesla dēļ mēs gribam pāriet uz ralliju. 2014.gadā mēs turpināsim cīnīties par labākajām vietām Eiropas autokrosa čempionātā, kā arī piedalīsimies ERČ rallija junioru ieskaitē. Mums nav lielas pieredzes rallijā, tāpēc mūsu primārais mērķis būs mācīties tik daudz, cik vien būs iespējams, kā arī iegūt pieredzi nākotnei.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png