profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Čehu sportists par Liepājas ralliju: Pateicoties Eurosport, redzējām skaistus skatus

Mārtiņš Jankovskis 24.12.2013 - 00:13 Čehu sportists par Liepājas ralliju: Pateicoties Eurosport, redzējām skaistus skatus
Jaromirs Tarabus. Foto: Tamas Farkas/ewrc.cz

Nesen jau portāls ziņoja, ka šī un pagājušā gada trešais labākais čehu braucējs Jaromirs Tarabus sarunā ar portālu Go4speed apstiprināja, ka viņa nākamā gada Eiropas rallija čempionāta (ERČ) plānos ietilpst arī Liepājas ERČ posms. Piedāvājam jums plašāku sarunu ar Jaromiru, kurš atklāj, ko viņš zina par Liepāju, par ralliju Latvijā un kādi ir viņa nākamās sezonas plāni.


Jaromirs Tarabus. Foto: Martin Trdla/ewrc.cz

Vēl pirms sarunas jāatzīmē, ka Tarabus izceļas ar stabilitāti un augstiem rallija rezultātiem, jo pēdējo divu sezonu laikā viņš nav finišējis tikai vienu reizi (dzinējs). Pārējos rallijos viņš ir finišējis starp Top 4, bet vienu reizi palika devītajā vietā (Austrijas ERČ). Karjeras laikā sportists piedalījies 121 rallijā, no kuriem finišējis 99 (81,8%).

Kādi ir Tavi plāni 2014.gada rallija sezonā?
Mēs plānojam piedalīties 8 – 9 ERČ posmos. Gala kalendārs vēl nav apstiprināts, tāpēc šobrīd nezinām, kuros tieši posmos brauksim.


Jaromirs Tarabus. Foto: Jan Marek/ewrc.cz

Ar kādu mašīnu Jūs brauksiet šosezon?
Visu sezonu startēsim ar Kresta Racing komandas sagatavoto Škoda Fabia S2000. Ar šo mašīnu šīs komandas sastāvā mēs braucam pēdējos divus gadus Čehijas rallija čempionātā.

Jūs jau atzināt, ka startēsiet Liepājas ERČ posmā. Tas bija jūsu personīgais lēmums vai arī pirms lēmuma pieņemšanas Jūs ar kādu citu ekipāžu pakonsultējāties?
Jā, mēs brauksim Liepājā. Taču tā ir mūsu vēlme un ne ar vienu citu pirms tam par šo ralliju neesam runājuši.


Jaromirs Tarabus. Foto: Tomāš Klima/ewrc.cz

Ko Jūs zināt par Liepājas ralliju?
Mēs zinām, ka Liepājas ERČ posms ir ziemas grants rallijs. Daži braucēji ir atzinuši, ka šis ir ātrs rallijs ātros ātrumposmos. Taču mēs zinām, ka nākamgad šajā rallijā būs daudz jaunu sekciju. Šogad ar lielu interesi vērojām, kā citiem čehu braucējiem veicas Liepājas ERČ posmā. Pateicoties Eurosport TV, mēs varējām redzēt daudz skaistus kadrus un sižetus. Šobrīd par šo ralliju zinām tikai pamata informāciju un neko vairāk.

Ko Jūs zināt par Latvijas ralliju kopumā?
Zinu, ka Latvijā ir interesanti grants ātrumposmi, kas mums, savukārt, nav Čehijā. Līdz ar to mums šādi ātrumposmi ir nezināmi.


Jaromirs Tarabus. Foto: Tomasz Macherzynski/ewrc.cz

Varbūt Jūs zināt kādus Latvijas rallija braucējus?
Jāatzīst, ka nevienu nepazīstu, bet zinu to, ka Liepājas ERČ posma direktors Raimonds Strokšs ir vairākkārtējais Latvijas rallija čempions. Tas ir interesants fakts.

Kādi ir Jūsu ekipāžas galvenie sezonas mērķi un uzdevumi?
Galvenais ir iepazīt ātrumposmus, jo tā būs mūsu pirmā sezona ERČ. Protams, centīsimies finišēt pēc iespējas augstākā vietā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png