profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pastāv iespēja, ka Liepājas ERČ posmā uz starta varētu iziet WRC pilots Kubica

Mārtiņš Jankovskis 22.12.2013 - 22:45 Pastāv iespēja, ka Liepājas ERČ posmā uz starta varētu iziet WRC pilots Kubica
Roberts Kubica. Foto: Michal Bak, ewrc.cz

Poļu F1 zvaigzne Roberts Kubica nākamajā sezonā startēs visos WRC posmos, kur sportista rīcībā būs Ford Fiesta RS WRC automašīna. Šosezon polis 15 rallijos brauca ar Citroen, bet sezonas pēdējos divos Itālijas rallijos Kubicas rīcībā bija Peugeot 207 S2000 automašīna.


Kubica Somijas rallijā. Foto: mrphotography.eu

Kubica šīs sezonas vidū atzina, ka 2014.gada sezonā plāno startēt tikai visaugstākajā līmenī, tāpēc šobrīd pēc līguma parakstīšanas ar M-Sport poļu braucējs atzīst, ka ir apmierināts ar šādu iznākumu. ''Esmu ļoti apmierināts, jo uzskatu, ka, raugoties no nākamās sezonas pozīcijām, atrodos ideālā pozīcijā,'' iesāk Roberts Kubica.

''Esmu uzkrājis zināmu pieredzi, taču, salīdzinājumā ar pārējiem braucējiem, tā tāpat ir maza. It sevišķi grūts mans solās būt jaunās sezonas sākums. Kaut gan jāsaka, ka visa sezona solās būt grūta, taču sezonas sākums solās būt īpaši smags, jo startēšu ar jaunu mašīnu, jaunu komandu un jaunu stūrmani. Papildus tam man būs jābrauc jaunos rallijos un jāsacenšas vēl nezināmos apstākļos, jo Montekarlo un Zviedrijas WRC posmi man ir pilnīgi nepazīstami.''


Kubica ir ļoti ātrs asfalta rallijos. Foto: jakubnazim.com/ewrc.cz

Nesen kļuva zināms, ka Kubica, lai labāk sagatavotos Montekarlo WRC rallijam (asfalts/sniegs), ar Ford Fiesta RRC automašīnu, kas ir pielīdzināma WRC, startēs sezonas pirmajā ERČ posmā, kas notiks Austrijā (asfalts/sniegs).

Taču nākamais Zviedrijas ziemas posms Kubicam būs pilnīgs jaunums, jo līdz šim Roberts vēl nav braucis ziemas rallijos. Saprotams, ka Kubica būs spiests aizvadīt testus, taču vislabākais veids kā trenētos, ir piedalīties sacensībās. Pastāv iespēja, ka Kubica, lai labāk sagatavotos jau minētajam Zviedrijas WRC posmam, varētu piedalīties arī Liepājas ERČ posmā.

''Janvārī braukšu Austrijas ERČ posmā un, iespējams, sezonas sākumā piedalīšos vēl kādā papildus rallijā,'' nobeidz Kubica.


Velsas posmā Kubica debitēja pie Citroen DS3 WRC stūres. Foto: Michal Bak, ewrc.cz

Ja aplūkojam WRC kalendāru, tad pēc Zviedrijas WRC posma sekos grants rallijs Meksikā (marta sākums), taču maz ticams, ka Kubica ar vārdiem ''sezonas sākumā piedalīšos vēl kādā papildus rallijā'' ir domājis jau sagatavošanās darbus Meksikas posmam. Acīmredzams, ka pilots pirms Zviedrijas rallija plāno aizvadīt vēl kādu ziemas ralliju.

Aplūkojot citu valstu kalendārus, kur varētu tikt aizvadīts ziemas rallijs, bez Liepājas ERČ posma, kas notiks nedēļu pirms Zviedrijas WRC rallija, vēl ir iespēja izmēģināt spēkus Igaunijā, Norvēģijā un Somijā (Lapzemē). Visi šie ralliji notiks 25.janvārī jeb nepilnas divas nedēļas pirms Zviedrijas WRC posma.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png