profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pārtrūkst Kopecka astoņu uzvaru sērija 'Barum Rally Zlín'

Go4speed 18.08.2024 - 23:14 Pārtrūkst Kopecka astoņu uzvaru sērija 'Barum Rally Zlín'
Dominiks Striteskijs

Par Barum Rally Zlín rallija uzvarētāju svētdien kļuvis 24 gadus vecais čehu sportists Dominiks Striteskijs (Škoda Fabia RS Rally2). Šī brīža Čehijas rallija čempionāta līderis pārtrauca Jana Kopecka astoņu pēc kārtas uzvarēto Barum Rally Zlín sēriju. Šis Striteskijam bija pirmais goda pjedestāls ERČ.



Pēc četriem dopiem Kopeckis bija otrais, tikai 0,7 sekundes atpaliekot no Striteskija, taču piektajā dopā Kopeckis, kurš šajā rallijā kopumā ir uzvarējis 11 reizes, pārsita riteni, kas tika mainīts ātrumposmā. Pēc šīs neveiksmes 42 gadus vecais Kopeckis atkrita uz 15.vietu.



Otro vietu izcīnīja šī brīža Austrijas rallija čempionāta līderis Simons Vāgners, kurš atpalika 19,2 sekundes. Trešais – Eriks Cais, kurš atpalika 24 sekundes. Jāatzīmē, ka Cais pirmajā ātrumposmā par kavējumu uz laika kontroli nopelnīja 20 sekunžu sodu.


Foto: FIA ERC

''Esmu bez vārdiem. Es negribu nevienu aizmirst, bet liels paldies jums visiem par to. Mēs to esam pelnījuši. Cerams, ka esmu licis savai dzimtajai pilsētai lepoties ar sevi,” tā Cais, kuram šis bija pirmais pjedestāls ERČ.

ERČ čempionāta līderis Haidens Padons finišēja 12.vietā. ''Neveiksmīgas brīvdienas. Gribējām izcīnīt labāku rezultātu. No čempionāta viedokļa, protams, varēja būt arī sliktāk, taču mēs nevēlamies, lai mums būtu jāpaļaujas uz citu neveiksmēm,” tā Padons. Tikmēr neveiksmīgs rallijs ERČ šī brīža otrajā vietā esošajam Metjū Frančeski, kurš, būdams septītajā vietā, pēc 12 dopa izstājās pārsisto riteņu dēļ. 



Jāpiebilst, ka arī Padons astotajā dopā pamanījās pārsist divas riepas, kas viņu no septītās vietas atmeta uz 18.


Foto: FIA ERC

Jāpiebilst, ka līdzšinējos sešos ERČ posmos uzvaras izcīnījuši seši dažādi piloti. Kas interesanti, tad tikai Simone Tempestini ir piedalījies vairāk nekā vienā rallijā, kamēr pārējie pieci ERČ posma uzvarētāji ir startējuši tikai vienā ERČ rallijā.

Kopvērtējumā pirms sezonas diviem noslēdzošajiem posmiem līderis ir Padons (96), kuram seko Frančeski (82) un polis Mikolajs Marčiks (72). Mārtiņš Sesks, kurš startējis tikai četros ERČ posmos, ar 17 punktiem ieņem 26.vietu.


Foto: FIA ERC

Nākamais ERČ posms augusta beigās tiks aizvadīts Lielbritānijā.

Rallija rezultāti:

Kopvērtējums:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png