profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Somijas čempions pēc Igaunijas ERČ: Pēc otrās dienas man vairs īsti negribējās braukt

Go4speed 09.07.2024 - 01:26 Somijas čempions pēc Igaunijas ERČ: Pēc otrās dienas man vairs īsti negribējās braukt
Foto: Meritapix

Tēmu Asunmā ir vairākkārtējs Somijas rallija čempions. Arī pirms aizvadītā Igaunijas ERČ posma viņš bija pieskaitāms favorītu pulkam, taču šoreiz viņa izredzes uz augstu rezultātu izgaisa kvalifikācijas ātrumposmā.

Pēc pārsista riteņa somu braucējs sestdien bija spiests trasē doties pirmais, tīrot ceļu pārējiem sportistiem. Pēc pirmās dienas viņš ieņēma vien 12.pozīciju, līderim tobrīd zaudējot minūti un 45 sekundes.

''Pirms rallija starta jau bija zināms, kas sagaida ceļa tīrītājus. Cīņas gars diezgan ātri noplaka, kad redzi un zini, ka šādos apstākļos nevari cīnīties. No otras puses, ir diezgan patīkami būt pirmajai automašīnai šādās sacensībās, jo ir garantēts TV laiks, un tajā ir kaut kas īpašs," saka Tēmu Asunmā.


Foto: Meritapix

Svētdien sportists trasē devās no ceturtās starta pozīcijas, taču vilciens jau bija aizgājis. ''Man īsti negribējās braukt, taču automašīnai izmēģinājām dažas lietas priekš Somijas WRC rallija. Protams, jebkuri nobrauktie kilometri vienmēr ir vērtīgi, taču nevienā brīdī nevarējām braukt pilnā ātrumā, kas neveicina sacensību garu. Ja nākamreiz būšu līdzīgā situācijā kā piektdien, braukšu uzreiz mājās," jokojot turpina Asunmā, kurš finišā ieņēma 11.vietu.

"Nākamās pāris nedēļas tiks pavadītas, lai veiktu automašīnas apkopi Jiveskilā, un pēc tam mēs veiksim testus. Liels paldies mūsu partneriem par iespēju šeit sacensties, organizatoriem par aizvadīto ralliju, kā arī tiem, kas mūs uzmundrināja no mājām un trases malā," pateicās Asunmā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png