profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sesks: Daudzi runā par mūsu pagājušā gada sasniegumu, taču tā ir pagātne

Mārtiņš Jankovskis 14.06.2023 - 17:40 Sesks: Daudzi runā par mūsu pagājušā gada sasniegumu, taču tā ir pagātne
Foto: Fia ERC

Jau šajā nedēļas nogalē, 16.-18. jūnijā, norisināsies ''Tet Rally Liepāja'', kas būs Eiropas rallija čempionāta (ERČ) ceturtais posms. Starp dalībniekiem būs arī Mārtiņš Sesks/Renārs Francis, kuri šajā rallijā uzvarēja pērn. Mājinieks Mārtiņš Sesks iezīmēja, ka šis posms prasīs daudz jaunu prasmju ne tikai ārvalstu, bet arī vietējiem braucējiem, jo būs arī nebijuši ātrumposmi.

Lai arī Seska ekipāža ir vieni no galvenajiem favorītiem uz uzvaru, Mārtiņš preses konferencē atklāja, ka daudzi šī gada ātrumposmi viņam ir sveši. ''Eiropas rallija čempionāts ar katru gadu paliek aizvien prestižāks un spēcīgāks, kur uz starta ar katru gadu parādās vairāki braucēji ar WRC pieredzi, no kuriem mēs visi varam mācīties. Ir prieks ar viņiem sacensties trasē. Šī gada rallijs būs jauns gan mums, gan pārējiem, jo šī gada ātrumposmi arī no vietējiem braucējiem prasīs jaunas prasmes. Kuldīgas un Tukuma ātrumposmi kaut kad ir bijuši Latvijas rallijā, bet tādā izpildījumā noteikti tie nav braukti. Es teiktu, ka ir savākts zelta fonds,'' atklāj Mārtiņš Sesks.


Foto: Martins Sesks Rally

Sesks atklāja, ka gatavošanās šī gada Liepājas rallijam pagāja mierīgā gultnē. ''Pēc Polijas ERČ ieslēdzām tādu kā miera režīmu, lai labāk sagatavotos morāli. Joprojām sociālajā vidē izskan pagājušā gada rallija atskaņas (Sesks, atkārtojot Sebastjana Lēba rekordu, Tet Rally Liepāja 2022.gadā uzvarēja visos ātrumposmos), tāpēc gribas visu pašam salikt pa plauktiņiem, jo šis ir jauns gads un jauns rallijs. Vecie lauri jau ir pagātne, un ir jāražo jauni. Visi runā par manu pagājušā gada sasniegumu, taču es pēdējā laikā centos no tā visa nedaudz slēpties, jo vēlos runāt ar rezultātiem pēc rallija. Esam gatavojušies daudzos veidos, tāpēc viss ir bijis labi. No žurnālistiem pārsvarā ir tikai viens jautājums un viena tēma, un tā ir par uzvaru. Es šajā jautājumā palieku piezemēts, bez lielām cerībām. Protams, mēs darīsim visu, ko spējam, un kā to darām katrā rallijā. Gatavosimies, kā to darām uz katru ralliju,'' stāsta Sesks, kura stūrmanis Renārs Francis piebilda, ka arī viņš savas ilgās karjeras laikā neatceras šādus ātrumposmus un arī tie viņam būs jaunums.

Mārtiņš piebilda, ka pagājušajā gadā viņš uz starta izgāja ar citu domu, bet šogad viņš aizvada pilnu čempionātu, tāpēc ir jākrāj punkti katrā posmā. ''Šogad mēs braucam pilnu ERČ čempionātu, tāpēc pagājušā gada Tet Rally Liepāja mēs uz starta izgājām ar citu domu, jo tas bija tikai viens tāds rallijs ar Rally2 mašīnu, kurā arī gribējām pakutināt nervus pārējiem braucējiem, un kas arī izdevās. Šogad, atrodoties labā pozīcijā ERČ kopvērtējumā (2.vieta), mēs rezultātus skatāmies ilgtermiņā, tāpēc mūsu mērķis ir atvest punktus no katra rallija.''


Foto: Martins Sesks Rally

Jautāts par komandas uzstādījumiem, liepājnieks piebilda, ka arī komanda gaida rezultātus no visiem savas komandas braucējiem. ''Mūsu komanda ir ļoti spēcīga, tāpēc komanda, protams, no katra braucēja gaida rezultātus. Ņemot vērā, ka mums ir ātri grants un asfalta braucēji, komanda gaida augstus rezultātus visos rallijos. Nav viegli, jo aiz muguras ir ļoti liels Indijas koncerns, kas arī prasa rezultātu, bet jebkurš mazais spiediens dod papildus enerģiju.''

Lūgts, lai Mārtiņš uzskaita, viņaprāt, savus sīvākos konkurentus gaidāmajā rallijā, sportists atturējās nosaukt konkrētus uzvārdus. ''Runājot par konkurentiem, tad šeit nav izteikts viens favorīts. Ir tuvu desmit braucējiem, kuri rallija laikā var rotēt ap Top 3, tāpēc likt uz papīra, kurš varētu kurā vietā ierindoties, ir ļoti sarežģīti, jo mēs zinām, ka rallijs ir ļoti neprognozējams. Var uzlīt lietus un rallija rezultāti būs apgriezti. Protams, sen nav bijis lietus, tāpēc, protams, lielu lomu var spēlēt arī putekļi.'' Raimonds Strokšs uzreiz piebilda, ka, izbraucot ātrumposmus un redzot putekļu mākoņus, viņš esot zvanījis sacensību vadītājam Jānim Krastiņam, lai jau sāk gatavot rezerves plānu, jo, iespējams, rallija laikā nāksies veikt izmaiņas starta laika intervālā.


Foto: Tet Rally Liepāja

Tāpat Strokšs preses konferencē atklāja, ka ''Tet Rally Liepāja'' bija plānojušas startēt vēl dažas spēcīgas ekipāžas. ''Ja nebūtu Kenijas WRC rallijs tik tuvu, kā viņš ir tagad, tad ''Tet Rally Liepāja'' sastāvs rallijam, iespējams, būtu vēl spēcīgāks. Mēs varētu daudz runāt kā būtu, ja būtu, bet par mūsu ralliju interesi bija izrādījuši vēl daži augsta līmeņa piloti, bet diemžēl viens sportists Sardīnijas WRC piedzīvotās avārijas dēļ veselības problēmu dēļ nestartēs Liepājā. Bet mazai intrigai varu atklāt, ka ar mūsu šī gada ātrumposmiem iepazīsies viens WRC rūpnīcas komandas pilots… Kurš? Viens puisis no Toyota vienības, kurš uzreiz pēc tam lidos uz Kenijas WRC,'' smejoties nobeidz Strokšs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png