profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latviešu drifteri dodas pakaitināt lietuviešus

Artūrs Virbulis 17.05.2012 - 18:42 Latviešu drifteri dodas pakaitināt lietuviešus
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Šajā nedēļas nogalē startē Lietuvas drifta čempionāts, kā pirmais posms risināsies „Siemens Arena" stāvlaukumā, Viļņā. Uz starta stāsies ne vien labākie lietuviešu drifteri, bet arī vairāki piloti no Latvijas, to starpā Latvijas drifta kausa pirmā posma Street klases otrās vietas ieguvējs Miks Golubovičs.

Bez Mika Goluboviča („BMW 328i") uz Lietuvu plāno doties arī Oskars Brediks („BMW 328i"), Jānis Anitēns („BMW 328i Turbo"), Edvards Zabarovskis („BMW 340i") un Kaspars Skrinda („BMW 340i"). Kopumā sacīkstēm pieteikušies 33 braucēji, starp kuriem ir arī tādi Latvijā zināmi piloti kā Kestutis Alekna („Nissan 200SX") un Darius Balys, kurš sacensībām reģistrējies ar „Lexus SC300" spēkratu.

Kā atzīst Miks Golubovičs, tad trase nebūs pārāk ātra, jo tiks izvietota stāvlaukumā un sastāvēs no konusiem. Ātruma ziņā konfigurācija varētu būt līdzīga „Biķernieku" stadionam. „Jau pagājušajā gadā divas reizes bijām un iepatikās. Viņiem nav tik ātras trases un ar mazjaudīgiem auto var izbraukt. Arī viņiem ir sabūvēti vairāki tādi monstri kā Cīrulim, bet mazajās trasēs ar viņiem var pacīnīties," savu izvēli doties uz Lietuvas drifta čempionātu skaidro latviešu braucējs.


Miks Golubovičs Latvijas drifta kausa atklāšanā izcīnīja otro vietu Street klasē. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Par lietuviešu čempionāta braucējiem Miks saka, ka „viņi visi ir viena līmeņa, un jau ilgi brauc kopā. Viņi ir ar lielu pieredzi un labi brauc tandēmos". Lai arī vairāki sportisti ir ar pieredzi Austrumeiropas drifta čempionātā, Golubovičs ir apņēmības pilns: „Negribas jau tāpat vien aizbraukt. Pagājušajā gadā vienu reizi tiku tandēmos, vienu reizi paliku septiņpadsmitais." Iespējas pacīnīties par labām vietām, protams, ir arī Bredikam, Anitēnam, Zabarovskim un Skrindam. „Go4speed" visiem pieciem latviešu drifteriem novēl veiksmīgus startus.

Sestdien, 19. maijā, „Siemens Arena" stāvlaukumā visas dienas garumā risināsies treniņa braucieni, savukārt svētdienā pirmajā dienas pusē paredzēti vēl treniņi, kuriem sekos kvalifikācija un fināla braucieni. Kvalifikācija sāksies 16:00, bet tandēmu braucienu sākums noteikts uz 18:20.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png