profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kurš uzvarēs drifta atklāšanā?

Artūrs Virbulis 10.05.2012 - 18:45 Kurš uzvarēs drifta atklāšanā?
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Sestdien, 12. maijā, ar pirmo Latvijas drifta kausa posmu iesāksies 2012. gada Latvijas drifta sezona. Tāpat kā pagājušajā gadā arī šogad braucēji sacentīsies divās klasēs - Street un ProAm. Ielas automobiļi startēs Street ieskaitē, savukārt ProAm būs redzami gan ielas, gan PRO klases spēkrati.

Spriežot pēc pirmā oficiālā treniņa apmeklējuma, dalībnieku skaits pirmajā posmā varētu būt līdzīgi liels kā 2011. gada sezonā. Tas nozīmē, ka Street klasē uz starta varētu iziet ap 15 braucējiem, savukārt ProAm klasē - ap 30 pilotiem. Jāatzīmē, ka spēcīgākie Street braucēji dalību ņem arī ProAm ieskaitē, tādējādi radot papildus konkurenci ProAm pilotiem.

Starp ielas braucējiem favorītus ir grūti izcelt, jo katru gadu klāt nāk jauni braucēji, kas jau līdz ar pirmajiem posmiem uzrāda atzīstamu sniegumu. Tomēr tā kā treniņos bija manāms gan pagājušā gada Street klases uzvarētājs Rihards Millers, gan arī pēdējos gados spēcīgais Nikolajs Makarovs, tad viņus pamatoti var uzskatīt par šīs klases favorītiem. Abi piloti spēkus noteikti izmēģinās arī ProAm, kur gan viņiem pretī stāsies braucēji ar jaudīgākiem automobiļiem. „Šogad mierīgi, stresa vairs nav, braukšu sava prieka pēc," tā pirmā treniņā laikā Street klases uzvarētājs Rihards Millers.


Viens no favorītiem Street klasē - Nikolajs Makarovs. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

ProAm šogad sagaidāmas interesantas cīņas, jo uz starta neizies neviens no pagājušā gada līderiem. 2011. gada uzvarētājs Ervīns Žuks portālam atzina, ka savu sporta auto ir pārdevis un šogad drifta sacensībās nepiedalīsies. „Šogad pauze, bet paskatīties atnākšu, jo draugi tāpat brauc," tā par saviem šī gada plāniem Ervīns Žuks. Pauzi attiecībā uz driftu šogad ietur arī otrās vietas ieguvējs Raivo Dripe, savukārt trešās vietas ieguvējs Aleksandrs Siņicins („BMW 340iT") šogad būs redzams Latvijas PRO drifta čempionātā. Tāpat uz PRO klasi šogad pāries Siņicina komandas biedrs Arvis Reguts („Lexus SC") un Valdis Kikusts („Nissan 440SX").

Tādējādi arī ProAm klasē favorītus grūti prognozēt, var vienīgi minēt, ka pirmajā treniņā labu sniegumu uzrādīja „MaxPower" sagatavotais spilgtais „BMW 328iTT", Raivis Graudiņš („BMW 3. sērija ar V8") un Ingemāra Jēkabsona brālis Ingus, kurš šogad brauks ar 5. sērijas (E34) BMW, ar kuru pagājušajā gadā Ingemārs piedalījās Latvijas PRO drifta čempionātā.


ProAm klasē par potenciālu līderi var uzskatīt Ingusu Jēkabsonu. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Šogad kopumā tiks aizvadīti pieci Latvijas drifta kausa posmi, no kuriem četri notiks „Biķernieku" trasē. Pirmais posms risināsies „BKSB" stadionā, kas šogad kļuvis plašāks un tādējādi ieguvis arī jaunu konfigurāciju. Braucēji gan par jauno konfigurāciju sajūsmā nav, tomēr, kā atzina organizators Jānis Blušs, tad „apskatīju visas konfigurācijas kopš 2009. gada, un sapratu, ka vajadzīgs kas jauns, cik var astotniekā braukt". Atlikušie „Biķernieku" posmi visdrīzāk notiks lielajā trasē, savukārt vienīgais posms ārpus Rīgas, tāpat kā pagājušā gadā, tiks aizvadīts Daugavpilī.

Latvijas drifta kausa 2012. gada kalendārs:
1. 12.05, Biķernieki, Rīga
2. 2.06, Biķernieki, Rīga
3. 14.07, Blāzma, Daugavpils
4. 11.08, Biķernieki, Rīga
5. 29.09, Biķernieki, Rīga
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png