profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baltijas drifta sezonu Biķerniekos atklās vairāk nekā 120 drifteri, starp tiem četras dāmas

Go4speed 16.04.2019 - 15:43 Baltijas drifta sezonu Biķerniekos atklās vairāk nekā 120 drifteri, starp tiem četras dāmas
Krīse Alto. Foto: Krisse Aalto - Finnish driftgirl

Baltijas drifta sezona un sezona Biķernieku trasē arī šogad iesāksies ar vērienīgām starptautiskām sacensībām. 27.aprīlī uz starta Biķerniekos redzēsim visus Baltijas drifterus trīs ieskaites klasēs.

27. aprīlī Biķerniekos notiks Baltijas drifta čempionāts, kur satiksies Latvijas, Igaunijas un Lietuvas Pro drifta čempionātu dalībnieki, kā arī visu valstu PROam klases braucēji. Šajā dienā uz starta redzēsim visus labākos PRO klases braucējus, gan iepriekšējā gada Baltijas čempionu Ēriku Ulasu, gan Ingusu Jēkabsonu, igauni Mihkelu Normanu Tultu, lietuvieti Benediktu Čirbu un citus. Organizatori uzsver, ka iespējams vēl paredzēti pārsteigumi dalībnieku sastāvā, taču tiks zināms nākamnedēļ. Sacensības 27.aprīlī iesāksies plkst. 14.00 ar oficiālo atklāšanas ceremoniju, kam sekos abu klašu tandēmu TOP32. Skatītāji ir aicināti sacensībās ierasties jau no 09:00, kad notiks kvalifikācijas braucieni.

Paralēli notikumiem lielajā trasē (spīdveja stadionā), Latvijas un Igaunijas drifta kausa, street ieskaites aizvadīs savu pirmo posmu. Street sacensības norisināsies visu dienu. Rīts iesāksies ar treniņiem, kam sekos kvalifikācija. Plkst. 15.00 paredzēta oficiālā atklāšana, kam sekos tandēmu braucieni Top32.


Publicitātes foto

Pirmo reizi Latvijas driftā dalību startam katrā no klasēm ir pieteikušas sieviešu kārtas drifta braucējas. Uz starta redzēsim sieviešu kārtas pārstāves gan Street, gan Proam, gan PRO klasē. Street klasē uz starta redzēsim gan Latvijas, gan Lietuvas pārstāvi, proam klasē jau Latvijā labi zināmo sportisti Deimanti no Lietuvas, bet Pro klasē uz starta stāsies Somijas Pro drifta braucēja Krisse Aalto, kura Biķerniekos startēs ar savu ''Toyota Soarer 2JZ GE''.

Ar lielu dalībnieku skaitu un divām sacensību norises vietām vienuviet, sacensībās būs atvērtie dalībnieku parki. Tas nozīmē, ka skatītājiem nebūs jāpavada visa diena tribīnēs, tāpēc sacensību pauzēs būs iespēja satikt savus iecienītākos sportistus klātienē un apskatīt jaunos sezonas auto tuvumā. Abas dienas bez papildus maksas darbosies bērnu laukums, par kuru parūpējies “1188”’ uzziņu dienests, bet dažādās trases vietās būs pieejamas arī cita veida aktivitātes.


Krīses Alto auto vēl bez jaunā dizaina

Sezonas atklāšana vienmēr ir interesanta, jo braucēji atrāda savus sporta auto, jaunos dizainus, kā arī tehniskos uzlabojumus. Baltijas drifta čempions 2018 Ēriks Ulass jau iepriekšējās brīvdienās izstādē Auto Exotica atrādīja savu sporta auto, iegūstot arī savu pirmo sezonas kausu “Best Sport Car”. Šo auto trasē pirmo reizi redzēsim tieši atklāšanā, jau sacensību režīmā.

Interesants fakts, ka šajās sacensībās tiks braukta konfigurācija #RigaBaby. Šo konfigurāciju noteikti zina jebkurš drifta pazinējs un fans. Šī ir konfigurācija, ar kuru Biķernieku trase ir ieguvusi pasaules atpazīstamību. Šī ir viena no pirmajām konfigurācijām, kura tika izveidota Biķernieku lielajā trasē. Pasaules labākais drifteris Džeims Dīns šo trases konfigurāciju ir atzinis par vienu no savām mīļākajām, kā arī pašmāju un Baltijas drifteriem šī ir viena no iemīļotākajām konfigurācijām. Tās sākums ir “pie motormuzeja”, kur priekšā braucējiem ir viens no bīstamākajiem līkumiem trasē, pēc tam galvenā izeja uz taisnes, un tad ieeja šosejas boksos ar “jump” un fantastisku finišu. ”Latvia drift” pārstāvji ir izziņojuši, ka šogad sezonas laikā sacensībās trases konfigurācijas neatkārtosies, tas nozīmē, ka sacensību režīmā #rigababy trasi redzēsim tikai 26.-27. aprīlī.


Publicitātes foto

Dalībnieku saraksti turpina papildināties katru dienu. Vai tiks pārsniegts pagājušā gada Baltijas sezonas atklāšanas rekords? Tas būs zināms jau nākamnedēļ, 27. aprīlī, kur iesāksies jaunā un fantastiskā autosporta sezona Biķerniekos kopā ar driftu.

Nedēļu pirms Baltijas sezonas atklāšanas, 20.aprīlī, Biķerniekos notiks “LAF oficiālā tehniskā diena” un pirmais drifta treniņš. Sportisti aizvadīs savu sporta automašīnu tehnisko apskati, lai varētu profesionālāk sagatavoties atklāšanas sacensībām, kā arī brauks pirmos drifta treniņus šajā sezonā. Arī skatītājiem ir iespēja apmeklēt šo treniņu, kur sākums ir 12:00, bet braucieni norisināsies līdz 17:00. Treniņš notiks divās daļās - street un proam/pro klases.

Biļetes uz Batijas drifta sezonas atklāšanu pieejamas www.bilesuserviss.lv un visās “Biļešu serviss” kasēs visā Latvijā un “Circle K” degvielas uzpildes stacijās.

Vairāk informācijas par sacensībām sekojiet līdzi:
Facebook: Latvian Drift page
Twitter: Latvia drift
Draugiem.lv: Latvijas drifts
Instagram: latviadrift
un www.driftlatvia.com

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png