profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

HGK pilots Blušs dodas uz prestižajām „King of Europe" drifta sacīkstēm

Go4speed 20.04.2012 - 15:04 HGK pilots Blušs dodas uz prestižajām „King of Europe" drifta sacīkstēm
Foto: hgkracing.com

Viens no labākajiem Latvijas drifteriem Kristaps Blušs šajā nedēļas nogalē dosies uz prestižā „King of Europe" drifta seriāla pirmo posmu Polijā, kur paralēli sacīkstēm risināsies Austrumeriopas drifta čempionāta (EEDC) organizatoru sapulce. Skaidrības par to, vai Kristaps sacīkstēs piedalīsies, vēl nav, un tas taps zināms vien sestdien, kad Poznaņas trasē notiks oficiālie treniņi un kvalifikācija.

„Jā, braucam uz Poliju, uz EEDC sapulci. Pie reizes arī, iespējams, piedalīsimies, skatīsimies pēc situācijas. „HGK Kit Car" ir līdzi un vēl nav zināms, vai ar to braukšu es vai Fēlikss Bekermans. Sestdien zināšu vairāk," tā par braucienu uz Poliju izsakās 2010. gada Austrumeiropas drifta čempions Kristaps Blušs. Jāatzīmē, ka jau aizvadītā gada rudenī Blušs ar „HGK BMW Kit Car" piedalījās „European Battle of Nations" sacīkstēs Poznaņas trasē Polijā.

Līdz ar to nedz automašīna, nedz arī trase Kristapam nebūtu nekāds jaunums, kas attiecīgi ļautu cerēt uz labiem panākumiem. Konkurence gan ir ļoti spēcīga, jo pirmajam „King of Europe" posmam reģistrējušies 57 dalībnieki no vairāk nekā desmit valstīm. Uz starta stāsies braucēji no Itālijas, Polijas, Ungārijas, Ukrainas, Francijas, Beļģijas, Turcijas, Rumānijas, Izraēlas, Dānijas, Šveices, Nīderlandes, Slovākijas, Čehijas un, iespējams, arī Latvijas. Kā jau iepriekš minēts, sestdien paredzēti treniņi un kvalifikācija, savukārt svētdien 13:00 sāksies tandēmu cīņas.


2011. gada „King of Europe" uzvarētājs itālis Diego Karanta (Diego Quaranta). Foto: kingofeurope.net

„King of Europe" seriāla balvu fonds ir tikpat iespaidīgs kā braucēju saraksts - visas sezonas garumā braucējiem tiks izdāļātās balvas vairāk nekā 60 000 eiro apmērā. Apbalvotas tiks katra posma pirmās trīs vietas, kas tiks pie naudas balvām un dažādām sponsoru dāvanu kartēm, sezonas kopvērtējuma pirmais trijnieks, kas saņems ceļojumus uz Argentīnu, apmaksātu 2013. gada sezonu un dažādas citas balvas, kā arī skaistākās automašīnas īpašnieks tiks pie speciālas „Dotz" balvas.

Spēcīga konkurence, liels balvu fonds un milzīga publicitāte...rodas jautājums, kādēļ šajās sacīkstēs vēl neredzam braucējus no Latvijas? Baltijas un Austrumeiropas mērogā latviešu braucējiem līdzvērtīgu konkurentu vairs nav, tādēļ loģisks solis būtu startēšana „King of Europe" seriālā. Atbilde ir pavisam vienkārša: šī čempionāta posmi risinās pa visu Eiropu, no kuriem tālākie paredzēti Spānijā un Grieķijā, līdz ar to ceļošanas izmaksas uz šiem posmiem iznāktu visai paprāvas.

Tomēr pastāv cerība, ka kādā no Slovākijas, Ukrainas, Ungārijas, Rumānijas vai Horvātijas posmiem uz starta redzēsim arī tādus pašmāju pilotus kā Kristapu Blušu, Jāni Eglīti, Gati Lapānu, Ivo Cīruli vai Jāni Lambertu. Potenciāls cīnīties par augstākajām vietām ir visiem minētajiem, tādēļ jācer uz to, lai zvaigznes šosezon sagrieztos tā, lai latviešu braucēji šogad beidzot iznestu Latvijas vārdu Eiropas līmeņa sacīkstēs.

„King of Europe" 2012. gada kalendārs:
1. 20.-22.04, Polija
2. 9.-10.06, Spānija
3. 29.06-1.07, Slovākija
4. 7.-8.07, Ukraina
5. 3.-4.08, Ungārija
6. 10.-12.08, Rumānija
7. 31.08-2.09, Horvātija
8. 8.-9.09, Austrija vai Grieķija
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png