profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Blušs Minskā uzvar visas ārzemju zvaigznes

Go4speed 26.06.2011 - 20:40 Blušs Minskā uzvar visas ārzemju zvaigznes
Valdis Zāgeuss/Go4speed


Grandiozās „FXOpen Drift Challange 2011" sacīkstes Minskā noslēgušās ar latviešu uzvaru. Uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Kristaps Blušs, aiz sevis atstājot gan pagājušā gada uzvarētāju Juha Rintanenu, gan arī ASV un Malaizijas drifta zvaigznes Raienu Turku un Tengku Djan Ley.

Lielisks sniegums arī pārējiem latviešu braucējiem, jo finālbraucienos iekļuva un pirmo 1/16 kārtu pārvarēja visi četri mūsējie. Īpaši jāuzteic Gvido Elksnis, kurš kvalifikācijā devās ar vienu treniņbraucienu, jo vakardienas ķibelēm ar muitu šodien pievienojās tehniskas likstas (degvielas sistēma). Neraugoties uz to, Elksnim pārliecinošs sniegums un pirmā vieta kvalifikācijā, tieši aiz viņa Kristaps Blušs, Gatis Lapāns devītais, bet Ivo Cīrulis - 15.

1/8 finālā viens otram pretī stājās Cīrulis un Blušs un varēja sagaidīt lielisku cīņu, tomēr abos braucienos Cīrulim pa kļūdai un uz nākamo kārtu tika „FXOpen" braucējs Kristaps. Liktenīgs diviem mūsu sportistiem izrādījās pagājušā gada uzvarētājs Juha Rintanens, jo 1/8 finālā pret viņu atdūrās Lapāns, savukārt 1/4 finālā ar viņu sīvi cīnījās Elksnis. Rezultātu izšķīra pārbrauciens, kurā Gvido diemžēl izslīdēja no trases. „Viss bija ideāli, centos turēties līdzi, bet trāpīju uz ārmalu, kur sakrājusies gumija un vienkārši izslīdēju," tā par pēdējo braucienu 2009. Gada Latvijas drifta čempions.

Otrs interesantais ceturtdaļfināls risinājās starp abām lielākajām pasākuma zvaigznēm - Formula Drift USA pilotu Raienu Turku un Āzijas čempionu Tengku Djan Ley. Braucot pa priekšu Turks iztaisnojās un uzvara malaizietim. Pusfinālā Āzijas čempions satikās ar savu „FXOpen" komandas biedru Blušu. Tā kā Kristaps pats ir EEDC čempions, tad viņu biedra tituls nebiedēja, drīzāk iedeva vēl papildus stimulu. Abi brauca skaisti, bet uzvarētājs viens - Blušs.

Pa to laiku līdz finālam bija aizcīnījies pagājušā gada „FXOpen Drift Challange" uzvarētājs Juha Rintanens, līdz ar to Kristapam bija iespēja revanšēties par pagājušās reizes zaudējumu 1/4 finālā. Pirmais brauciens pa priekšu viņam stabils, savukārt otrajā braucienā Blušs spēja noturēties ļoti cieši aizmugurē un skatītāju ovācijām pavadīts izcīnīja nozīmīgo uzvaru.

Jāpiebilst, ka iepriekš tapa zināms, ka  ar Eglītes auto brauks Tengku Djan Ley, tomēr šī infomrācija neapstiprinājās un šo auto izmantoja indonēzietis Renardi Akintons.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png