profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Elksnim problēmas ar muitu, Cīrulim - ar tehniku

Go4speed 26.06.2011 - 20:38 Elksnim problēmas ar muitu, Cīrulim - ar tehniku
Drfit.by


Sestdien Minskā visu dienu risinājās oficiālie „FXOpen Drift Challange 2011" treniņi. No četriem Latvijas braucējiem trasē parādījās gan  tikai trīs, tomēr uz starta svētdien stāsies visi četri, kā arī Jāņa Eglītes auto ar Āzijas drifta čempionu pie stūres.

Trasē sestdien nedevās Gvido Elksnis, jo viņam uz Baltkrievijas robežas sanāca problēmas ar muitu. „Gadījās ķibele ar muitu, tagad gan viss atrisināts un auto jau ir Minskā," tā sestdienas vakarā portālam „Go4speed" pavēstīja Gvido. Līdz ar to viņam treniņi vien rīt no rīta pirms kvalifikācijas.

Problēmas, tikai tehniskas dabas, nomocīja arī Ivo Cīruli. „Pus trasē pazūd puspowers (jauda), nāk laukā dūmi un atlikušo trases daļu ņemu tīri uz inerci," tā par sava auto bērna slimībām Ivo. Aizdomas krita uz degvielas sūkni, kurš tika arī samainīts, bet iziet uz starta treniņos viņš vairs nepaspēja. „Rīt no rīta redzēs, gan jau būs labi," optimismu saglabā Cīrulis.

Veiksmīgi treniņus aizvadīja Kristaps Blušs un Gatis Lapāns, no kuriem pēdējam gan bija nelielas problēmas ar īsto riepu spiediena atrašanu, tomēr uz treniņa beigām tas tika atrisināts. Savukārt Latvijas čempions Jānis Eglīte iejutās instruktora lomā un Āzijas drifta čempionam Tengku Djan Ley mācīja apieties ar savu BMW automašīnu.

Kuriozs atgadījums bija ar lielāko pasākuma zvaigzni, Formula D braucēju Raienu Turku. Viņam „FXOpen" piešķīra Mazda RX-8 automobili, ar kuru pirmās šā gada EEDC sacīkstes aizvadīja Kristaps Blušs. Pēc pāris apļiem Turks esot izkāpis un noteicis, ka „the car has a bad engine"(Mašīnai ir slikts motors). Tādējādi RX-8 vietā viņam tika piešķirts cits, „Nissan" markas auto.

Sacensību atklāšana ar dalībnieku parādi svētdien sāksies 12:45, savukārt finālbraucienu sākšanās paredzēta 16:30. Sacensību tiešraidi varēs vērot oficiālajā mājaslapā: https://www.racing.by/ru/live.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png