profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas drifteri pieveic igauņus, LDČ ieskaitē uzvar Eglīte

Go4speed 05.06.2011 - 20:29 Latvijas drifteri pieveic igauņus, LDČ ieskaitē uzvar Eglīte
Valdis Zāgeuss/Go4speed


Igaunijas un Latvijas čempionātu otrais posms driftā Pērnavā ir noslēdzies, un no tā mūsējie ir atgriezušies ar trīskāršām uzvarām. Pirmās vietas latviešu pilotiem ne vien Latvijas PRO, bet arī Igaunijas PRO un Street ieskaitēs.

Uz otro posmu Igaunijā devās deviņi latviešu PRO piloti. Vairums startēja ne vien Latvijas, bet arī Igaunijas PRO ieskaitē. No vienas puses sanāk vairāk pabraukt, no otras puses iespēja cīnīties par Igaunijas čempiona titulu, kuru pagājušajā gadā izcīnīja Gatis Lapāns. Viņš pats uz šo sacīksti gan nedevās, izlemjot visus spēkus veltīt gaidāmajiem EEDC posmiem.

Tāpat uz Igauniju piedalīties kaimiņu Street ieskaitē devās vairāki Latvijas ProAm klases pārstāvji. Atgādināsim, ka Igaunijā Street klase finālos iztiek bez tandēmu braucieniem, līdz ar to finālos nepieciešama tieši tāda pati precizitāte kā kvalifikācijā. Ar šo uzdevumu vislabāk tika galā mūsējie - pirmā vieta Raivo Dripem, bet aiz viņa Aleksandrs Siņicins.

Lai arī pasākumā valdīja laba atmosfēra un laika apstākļi lutināja gan braucējus, gan skatītājus, pats pasākums izrādījās ilgāks nekā plānots. Finālbraucieni un attiecīgi arī apbalvošana Latvijas PRO braucējiem aizkavējās par vairāk nekā divām stundām.

Vispirms gan dienas kārtībā bija Igaunijas PRO fināli, kuros piedalījās arī latviešu piloti. Un arī šajā, otrajā Igaunijas klasē izdevās triumfēt latviešiem - pirmajā četriniekā trīs mūsējie. Finālā tikās divi čempioni - pagājušā gada Latvijas uzvarētājs Jānis Eglīte un Baltijas čempions Ivo Cīrulis. Pārliecinošāku sniegumu uzrādīja Cīrulis, līdz ar to Igaunijas ieskaitē viņš pirmais.

Ar nokavēšanos, bet bez aizķeršanās sekoja Latvijas fināli. Vairākos tandēmos bija nepieciešami pārbraucieni, lai noteiktu uzvarētāju, un vienā no tādiem starp Eglīti un Lambertu, pēdējam no viņiem salūza reduktors. Savu izstāšanos Lamberts komentē šādi: "Kā ir, tā ir. Ar sezonu gan kopumā līdz šim esmu apmierināts." Un kā gan nē, ja Jānis atkal atgriezies drifta augšgalā. Sarunas noslēgumā viņš portālam atzina, ka uz nākamo posmu plānoti uzlabojumi, kas ļaus sava BMW M3 tehnikas līmeni pietuvināt konkurentiem.

Igaunijas fināla tandēms Latvijas finālbraucienos tikās jau pusfinālā: šoreiz pārāks izrādījās Eglīte, līdz ar to Cīrulim atlika cīņa par 3./4. vietu. "Pārāk karstas izplūdes gāzes, līdz ar to sāka gļukot kompis un iznāca, kā iznāca," tā savu braucienu pret Eglīti komentē pats Cīrulis. "Atdzesēju auto un braucienā par trešo, ceturto vietu atkal viss bija kārtībā," tā Ivo, kas minētajā braucienā pret Raivo Mužiku izcīnīja tiesības kāpt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Viņš piebilst, ka "protams, ka ir gandarījums par labajām vietām. Prieks arī, ka šodien no rīta pirmo reizi tā normāli no vietas stundu varēju pagāzt, aprast ar auto. Bērnu kaites pa šodienu ir izlīdušas, līdz nākamajam posmam jāizmaina pāris lietas". Atgādināsim, ka Cīrulis šogad brauc ar pilnīgi pārbūvētu 3. sērijas BMW, kuram uzstādīts Nissan Skyline 2,5 litru turbo dzinējs.

Latvijas finālā līdz ar to iekļuva Jānis Eglīte, kur viņam pretī stājās Edmunds Ērglis. Tādējādi savā starpā cīnījās divi 3. sērijas BMW (E30) ar V8 dzinējiem. Abi brauca līdzvērtīgi un uzvarētāju izšķīra vien nianses - šoreiz par labu Eglītem. Līdz ar to Jānim jau otrā uzvara pēc kārtas un neapšaubāmas līderpozīcijas Latvijas drifta čempionāta kopvērtējumā. Ar otro vietu šoreiz ievērojami pakāpies arī Ērglis, kam šī ir debijas sezona PRO driftā.

Rezultāti:

Latvijas drifta čempionāts

1. Jānis Eglīte, BMW 3. sērija (E30)

2. Edmunds Ērglis, BMW 3. sērija (E30)

3. Ivo Cīrulis, BMW 3. sērija (E30)

4. Raivo Mužiks, Nissan 200SX (S14a)

 

Igaunijas PRO drifts

1. Ivo Cīrulis

2. Jānis Eglīte

3. Taavi Toomara, BMW 2002

4. Raivo Mužiks

 

Igaunijas Street drifts

1. Raivo Dripe, Nissan 200SX (S13)

2. Aleksandrs Siņicins, BMW 3. sērija (E30)

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png