profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

PRO drifta treniņā dūmi un sadursmes

Go4speed 27.05.2011 - 20:09 PRO drifta treniņā dūmi un sadursmes
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed


Šodien visas dienas garumā Biķerniekos notika gatavošanās rītdienas lielajām PRO drifta sacensībām - Latvijas čempionāta pirmajam un EEDC otrajam posmam. Treniņā priecēja latviešu sniegums, tāpat atraktīvi brauca vairāki ārzemju sportisti.

Dienas sākumā laiks bija apmācies, tomēr nelija, līdz ar to trasē bija vērojami daudz dūmu un lieli ātrumi. Treniņā vidū uznāca lietus, tomēr tas nebija šķēslis. Dalībnieki ar to lieliski tika galā un plašās sānslīdes turpinājās.

Kopskaitā uz starta izgāja ap 15 ārzemnieku un tikpat latviešu braucēju. Ārzemju braucējiem bija nepieciešams neliels laiks, lai adaptētos ātrajai un bīstmajai trasei, tomēr uz treniņa beigām vairums trasi spēja izbraukt bez problēmām. Atraktīvako sniegumu demonstrēja divi zviedru piloti - Andreas Jansson ar zilas krāsas Nissan 200SX un viņa kolēģis ar oranžo 7. sērijas BMW.

No latviešiem pārliecinošākie atkal bija „LAK-Y Racing" piloti Gatis Lapāns un Jānis Eglīte. Dūmu un leņķa ziņā viņiem konkurences vēl nebija. Viens no viņu galvenajiem konkurentiem, pagājušā gada Baltijas čempions Ivo Cīrulis, šodien tikai pirmo reizi šogad devās trasē ar savu no jauna uzbūvēto 3. sērijas BMW.

Ivo Cīrulis Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed
Ivo Cīrulis Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

„Šobrīd vēl neko nesaprotu," ar smaidu sejā pēc pirmajiem braucieniem atzina Ivo. Mirkli vēlāk piebilstot, ka „tas ir pavisam cits auto, jāpiešaujās vēl pie slēgšanās un turbo dzinēja".

Pirmo reizi Latvijas publikai savu šāgada auto - Mazda RX-8 - atrādīja arī pagājušā gada EEDC čempions Kristaps Blušs. Viņš treniņā ieradās jau tad, kad trase bija slapja, līdz ar to bija jāaprod gan ar auto, gan ar apstākļiem.

Treniņš kā jau treniņš neiztika bez starpgadījumiem: vairāki piloti zaudējot kontroli pār sānslīdi uzslīdēja uz augstajiem bortiem, tādējādi salaužot dažādas balstiekārtas detaļas. Netrūka arī sagriešanās, izslīdēšanas no trases un nelielas sadursmes ar trases nožogojumiem.

Pēc treniņa sekoja dalībnieku parāde pa Rīgas ielām ar improvizētu izstādi rātslaukumā. Atgādināsim, ka sacensību sākums rīt ir plkst. 14:00.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png