profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

PRO drifta treniņā dominē Lapāns un Eglīte

Go4speed 23.05.2011 - 20:05 PRO drifta treniņā dominē Lapāns un Eglīte
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed


Pagājušajā sestdienā Biķernieku sporta kompleksā risinājās otrais šāgada PRO drifta treniņš, kurā braucēji gatavojās gaidāmajām Latvijas drifta čempionāta un Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) sacensībām. Vislabāko sniegumu rādīja „LAK-Y Racing" piloti Gatis Lapāns un Jānis Eglīte.

Lai arī pirmais Latvijas drifta čempionāta un otrais EEDC posms notiks jau šo sestdien, 28. maijā, uz starta PRO treniņā izgāja vien astoņi piloti: Gatis Lapāns, Jānis Eglīte, Ingemārs Jēkabsons, Jānis Lamberts, Roberts Rode, Elvijs Ķezis, Raivo Mužiks un Andrejs Novopavlovskis. Tas gan skaidrojams ar to, ka lielai daļai automašīnas vēl tiek gatavotas, kā arī daļai tās vel nebūs gatavas uz pirmo posmu. Paralēli tam trasē devās arī vairāki ProAm piloti, kas brauca vienkāršāku, Latvijas drifta kausam atbilstošu konfigurāciju.

Visatraktīvāk brauca „LAK-Y Racing" komandas biedri Lapāns un Eglīte, kas ātro trasi piepildīja ar iespaidīgiem dūmu mākoņiem. Atzīstamu sniegumu rādīja arī Jēkabsons, Lamberts un Rode, savukārt Elvija Ķeža tikko uzbūvēto MG (Rover) vajāja tehniskas likstas.

Lapans
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Trases konfigurācija treniņos un arī sacensībās būs tāda pati kā pagājušā gada EEDC posmā - starts pie motormuzeja, lejā pa kalnu un ar finišu kartinga trases ieejā. Līdz ar to gaidāmi lieli ātrumi, daudz dūmu un elpu aizraujoši tandēmu braucieni.

Nākamais PRO drifta treniņš paredzēts piektdien, 27. maijā. Tas skaitīsies jau kā oficiālais pirms sacensību treniņš, līdz ar to uz to gaidāmi ne vien pašmāju, bet arī ārzemju (EEDC) braucēji.



Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png