profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latviešu drifteri Igaunijā ar uzvarām

Go4speed 18.05.2011 - 20:01 Latviešu drifteri Igaunijā ar uzvarām
Publicitātes foto


Pagājušajā nedēļas nogalē visa uzmanība bija vērsta uz Talsu apriņķi, tomēr tajā pašā laikā ievērojams skaits latviešu drifteru devās uz Tallinu, lai piedalītos Igaunijas drifta čempionātā. PRO klasē Jānis Eglīte ieguva ceturto vietu, savukārt Street ieskaitē uzvaru svinēja mūsu Mārtiņš Mālnieks ar melno Nissan 200SX.

Laiks braucējus un skatītājus nelutināja - visu dienu bija apmācies un uz beigām pat sāka līt lietus. Līdz ar to bija jāiztiek bez dūmiem un ar mazākiem ātrumiem. Mūsu Street ieskaites braucējiem tas netraucēja - pirmo vietu izcīnīja Latvijas drifta kausa dalībnieks Mārtiņš Mālnieks, savukārt bronzas medaļu sev kaklā kāra šāgada pirmā drifta kausa posma ProAm klases uzvarētājs Ervins Žuks.

„Patika viss. Organizācija, trase un, protams, pati braukšana," tā par šo posmu izsakās Mālnieks, piebilstot, ka „tā kā Street ieskaitē finālbraucienos nav tandēmu, tad visu laiku sanāca braukšana kā kvalifikācijā. Maksimāli tuvu piloniem un ar maksimālu lielu leņķi". Par turpmākajiem plāniem attiecībā uz Igauniju Mārtiņš saka, ka „āķis lūpā ir, bet redzēs, kā būs ar laikiem. Vienu sacensību gan noteikti pie viņiem vēl nobraukšu".

PRO klasē piedalījās trīs braucēji no Latvijas - Gatis Lapāns, Jānis Eglīte un Ingemārs Jēkabsons. Visi trīs kvalificējās finālbraucieniem un pārvarēja arī to pirmo kārtu, iekļūstot ceturtdaļfinālā. Tur savā starpā tikās Eglīte ar Jēkabsonu un pārāks izrādījās pagājušā gada Latvijas drifta čempions Eglīte.

Gaidot rindā uz savu braucienu, Lapāns noslāpēja savu BMW automašīnu, un pirms starta, to atkal piestartējot, tā atteicās pilnvērtīgi darboties. Gatis izleca no auto un pieskrēja pie tikko nobraukušā Latvijas kolēģa Jēkabsona ar tekstu: „Dosi man savu auto?". Uz ko Ingemārs atbildējis ar „protams, ka jā", tādējādi Lapāns savā ¼ fināla tandēmā devās ar sev pilnīgi svešo 5. sērijas BMW.

„Likās, ka nobraucu labi, tomēr nebiju pieradis pie auto gabarītiem un ar priekšējo bamperi aizskāru iekšējo pilonu un netiku tālāk," tā savu braucienu raksturo Lapāns. Eglīte pusfināla braucienu nobrauca izcili, ļoti tuvu sāncensim, tomēr tiesneši gan iedeva pābraucienu. Tajā arī Eglīte diemžēl „paķēra" pilonu un rezultātā viņam ceturtā vieta.

Ja Mālniekam āķis ir lūpā un viņš labprāt piedalītos nākamajos Igaunijas posmos, tad Lapāns saka, ka uz Igauniju viņš, Eglīte un Jēkabsons devās testēt automašīnas, lai novērstu nepilnības pirms gaidāmā Latvijas un EEDC posma 28. maijā Biķerniekos. „Man nodega kompis, Jānim jāizmaina sīkumi balstiekārtā, bet Ingemāra mašīnai sāka slīdēt sajūgs," tā par tehniskajām lietām Lapāns.

Rezultāti:

Street

  1. Mārtiņš Mālnieks
  2. Allan Latt
  3. Ervins Žuks
  4. Urmo Taheste
PRO

  1. Eduard Vahemets
  2. Gert Roosipold
  3. Taavi Toomara
  4. Jānis Eglīte
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png