profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kristaps Blušs: īsto drifta sajūtu var noķert ziemā

Go4speed 17.05.2011 - 19:58 Kristaps Blušs: īsto drifta sajūtu var noķert ziemā
Fjodor Ritikoff


Kristaps Blušs šobrīd ir Latvijas drifta speciālists nr.1. Intervijā dzīvesstila žurnālam „Tabasco.lv" viņš atklāj, ka Latvijā drifta attīstība notiek tik strauji, jo ir liela interese tieši no skatītāju puses.

„Vēl nozīmīgs aspekts ir tas, ka drifta pirmsākumos jau diezgan daudz esošo sportistu tajā piedalījās, autošosejas vai rallija braucēji," spriež autosportists.

Jautāts, kā noķert šitāko drifta sajūtu, Blušs atklāj, ka to var noķert ziemā, kad ir ledus un sniegs. „Tad ātrums nav liels un labāk var izjust mašīnas kustības. Ziemā, ja ārā ir sniegs, vispār nevar sēdēt mājās, laiks jāpavada mašīnā, jādedzina benzīns," viņš saka.

Runājot par tehnoloģiju ietekmi uz driftu, Blušs stāsta, ka šogad ledus sacensībās juniori brauca ar elektromobīļiem, taču viņu māc šaubas, vai tas notiks ar driftu. Iespējams, ka kāds šova elements varētu parādīties, taču viņš nespēj iedomāties, kā 30 dalībnieki stāvēs uz starta līnijas ar elektromobīļiem. „Tās būtu citas izmaksas un cits kosmoss," viņš noteic.

Uz jautājumu, cik dāmas viņš ir izvizinājis savā drifta auto, Blušs atbild, ka vairāk dāmu izvizinājis nevis Latvijā, bet gan Krievijā un Austrumeiropā, kur atsaucība un pretimnākšana ir nesalīdiznāma. „Tur jau savā ziņā sāk parādīties zvaigznes statuss pievērstās uzmanības dēļ. Un tas ir tas dzinējspēks - nākamajās sacensībās vēlos sajust tās pašas emocijas un uzmanību," teic drifteris.

Viņš arī atklāj, ka uz nākamo gadu viņam un viņa komandai ir lieli plāni, taču sīkāk gan viņš neko neatklāj, jo bail, ka tādā gadījumā iecerētais var nepiepildīties.

Jānis Saļms/Go4speed
Jānis Saļms/Go4speed

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png