profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Driftā aizdegas auto, uzvar Huligāns (video)

Go4speed 01.05.2011 - 23:40 Driftā aizdegas auto, uzvar Huligāns (video)
foto: Valdis Zāgeuss/ Go4speed


Pirmās šāgada drifta sacensības "AD Parts Latvian Drift Cup" nelika vilties. Bija asas cīņas, dūmi un arī uguns, jo trešās vietas ieguvēja, Raivo Dripes, auto pēc finiša aizdegās. ProAm klasē pirmo vietu ieguva Ervins Žuks, bet Street ieskaitē uzvaru izcīnīja Nikolajs Makarovs.

Pretēji prognozēm laiks visu dienu bija silts, aukstums uznāca vien līdz ar krēslas iestāšanos. Street klasei bija pieteikušies 16 braucēji, bet ProAm ieskaitē startēja 34. Kopējais braucēju skaits gan bija mazāks, jo vairāki Street braucēji piedalījās arī ProAm. Tādējādi Street izslēgšanas braucienos iekļuva 8, bet ProAm - 16 sportisti.

Treniņi un kvalifikācija īpašus pārsteigumus nesagādāja, īstās sacensībās sākās līdz ar finālbraucieniem jeb tandēmiem. Street ieskaitē pārliecinoši uzvarēja ilggadējais drifta dalībnieks Nikolajs Makarovs, kurš brauca ar tikko no Vācijas ievestu BMW M3.

ProAm klasē cīņas bija daudz aizraujošākas, jo gan automašīnu, gan vadītāju sagatavotības līmenis bija ievērojami augstāks. Sākot jau ar 1/8 fināliem braucēji rādīja atzīstamu sniegumu un netrūka arī pārbraucienu, kas nozīmē, ka tiesneši abu braucēju sniegumus vērtējuši identiski.

ProAm pusfinālos iekļuva Ervins Žuks (BMW M3), Arvis Reguts (BMW 325), Aleksandrs Siņicins (BMW E30 ar V8) un Raivo Dripe (Nissan 200SX), kuru braucēju vidē dēvē vienkārši par Sato. Pirmajā pusfinālā spēcīgāks izrādījās Ervins Žuks, savukārt brauciens starp Siņicinu un Sato bija vienlīdzīgāks, tomēr Raivo uzbrauca riepām un finālā iekļuva Siņicins.

Brauciens par 3./4. vietu starp Regutu un Dripi bija izcils jeb kā teiktu viens no komentētājiem - kapitāls. Tomēr Reguts aizskāra riepas un tādējādi trešo vietu izcīnīja Sato. Diemžēl pēc rezultāta paziņošanas un pāris „saulīšu" uzmešanas viņam aizdegās automašīna. Ar kopīgiem spēkiem un, izlietojot vairākus ugunsdzēšamos, Nissan spēkrats tika apdzēsts.

Sato komentārs uzreiz pēc atgadījuma bija šāds: "Pēc saulīšu uzmešanas paskatījos rādītājos, vai viss kārtībā, un ieraudzīju, ka nokrīt degvielas spiediens. Uzreiz ieslēdzu avārijas uguņus, izslēdzu dzinēju un lecu ārā no auto. Tajā brīdī arī auto ar blīkšķi aizdegās." Visdrīzāk pie aizdegšanās vainojama pārplīsusi vai pārspiesta degvielas truba.

Tam sekoja neliela pauze un fināls starp Ervinu Žuku un Aleksandru Siņicinu. Lai noskaidrotu uzvarētāju atkal bija nepieciešams pārbrauciens, kuru šoreiz savā labā izmantoja 2008. gada Latvijas drifta uzvarētājs Žuks, kuru tautā sauc vienkārši par Huligānu.

Sacensību starplaikos skatītāju sirdis sildīja gan atraktīvie komentētāji, gan arī Street klases braucējs Kristaps Sproģis, kas ar savu jaudīgo Nissan 200SX, efektīvi izvizināja vairākus skatītājus.



Rezultāti

Street

  1. Nikolajs Makarovs
  2. Matīss Skudris
  3. Matīss Muižnieks
ProAm

  1. Ervins Žuks
  2. Aleksandrs Siņicins
  3. Raivo Dripe
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png