profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

PRO driftā nākamgad uz starta vecais 6. sērijas BMW

Artūrs Virbulis 29.12.2011 - 18:15 PRO driftā nākamgad uz starta vecais 6. sērijas BMW
BMW 6. sērija. Foto: Kregs Pusejs

Lai arī varētu šķist, ka ziemas starpsezonu drifteriem ir mierīgs laiks, tā viss nav. Pilnā sparā rit jaunu auto būvēšanu, veco spēkratu atsvaidzināšana un sponsoru meklēšana. Interesanti jaunumi ir 2011. gada PRO klases debitantam Ingemāram Jēkabsonam, kuru nākamgad trasē redzēsim ar veco 6. sērijas BMW. Savukārt šī gada vicečempions Ivo Cīrulis šobrīd aktīvi strādā pie sponsoru piesaistīšanas un kaļ plānus par sava 3. sērijas BMW vizuālajām pārmaiņām.

„Tikai pirms mēneša atradu atbilstošu eksemplāru, diezgan ilgi meklēju, pa šrotiem braukāju, pirms beigās atradu daudzmaz ok variantu. Dzinējs būs LS3 (General Motors 6,2 litru V8), tāds pats kā „HGK", ar nelieliem uzlabojumiem," par savu jauno PRO drifta auto stāsta Ingemārs Jēkabsons. Drošības karkass jau esot iemetināts, un auto šobrīd atrodas Igaunijā, kur tiekot likta virsū „Wisefab" priekšējā balstiekārta, ar kādu Latvijā brauc arī Jānis Eglīte, Jānis Lamberts un Gatis Lapāns.

„Galvā bardaks, jo auto būvniecību rēķinu jau pa dienām, lai paspētu uz sezonas sākumu. Tāpat arī sponsori jāmeklē, jo pagaidām viss ir uz sevi. Jādomā vēl, kur un kādas riepas ņemt, tā kā ir ko darīt. Principā visas detaļas, t.sk. dzinējs un kārba ir atnākuši, jāliek tikai kopā," saspringto ziemas periodu komentē Ingemārs.


Ingemāra Jēkabsona LS3 dzinējs. Foto no personīgā arhīva

Uz jautājumu, kurās sacīkstēs viņš nākamgad plāno startēt, Jēkabsons atbild, ka, „lai arī visi apkārt runā, ka Latvijas čempionāts esot pēdējā vietā, tāpat gribēsies braukt un brauks arī Latviju. Man plānā ir braukt gan Latviju, gan tuvējos EEDC posmus, tāpat gribētos aizbraukt uz Norvēģijas NEZ un kādu tuvāko „King of Europe" posmu".

Ar šī gada Ingemāra 5. sērijas (E34) BMW trasē nākamgad došoties viņa brālis Ingus Jēkabsons. „Interese viņam ir, šobrīd kaut ko tam auto čubina, tikai vēl jāpatrenējas, jāiedziļinās, un tad jau, iespējams, brauks arī PRO klasē," tā par sava vecā auto likteni Ingemārs.

Saspringts šis ziemas laiks ir arī divkārtējam Latvijas drifta vicečempionam un Baltijas čempionam Ivo Cīrulim. Viņam gan nav jādomā par jauna auto būvēšanu, jo šim procesam Ivo cauri izgāja pagājušajā ziemā, bet gan par sponsoru piesaisti un auto pilnveidošanu.

„Šobrīd vēl īsti skaidrības par nākamo gadu nav, jo mašīnas pilnveidošanai vēl vajag naudu, un, protams, arī pašai sezonai. Jāskatās kā būs ar sponsoriem, esmu gatavs piedāvājumiem, zvaniet man (smejas). Pa Latviju jau noteikti braukšu, bet gribētos uzlikt aizmugurē 245 platuma pusslikus un aizbraukt uz ātrajām Eiropas trasēm," tā par nākamo sezonu izsakās Cīrulis, piebilstot, ka „uz nākamo gadu noteikti pamainīšu vizuālo izskatu, lai atkal visus pārsteigtu".
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png