profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Blušam nākamgad plānā tikai augstākie pakāpieni

Artūrs Virbulis 28.12.2011 - 15:12 Blušam nākamgad plānā tikai augstākie pakāpieni
Foto: Fjodors Ritikoff

Viena no spilgtākajām Latvijas drifta personībām nenoliedzami ir Kristaps Blušs, kas jau vairākus gadus autošosejā un driftā pārstāv „HGK" komandu. 2011. gada sezonas laikā viņš paspēja izbraukt ar trīs dažādiem sporta automobiļiem, tādēļ aicinājām viņu uz nelielu interviju, lai noskaidrotu, kas no Kristapa sagaidāms nākamajā gadā.

Īss tavas 2011. gada sezonas rezumē - kas izdevās no iecerētā, kas varbūt nē un kādēļ pēc avārijas vairs netika izmantota Mazda?

Šī sezona bija, varētu teikt, ka pārejas, tādā kā stand by režīmā. Tāds bija komandas lēmums koncentrēties uz 2012. gada sezonu. Par lielu pārsteigumu mums un citiem izdevās uzvarēt „FXOpen Drift Challenge 2011", kas ir līdz šim mans nopietnākais tituls. EEDC posmus iespēju robežās apmeklējām, jo esam daļa no organizācijas, līdz ar to tas ir mūsu pienākums tur būt. Mazda ir ļoti laba mašīna, man patika! Pēc avārijas tika savesta kartībā un iedota Turkam priekš „FXOpen", bet tur turpinājās tehniskās likstas, un tad tā pazuda. Gan jau kaut kad atkal paradīsies.

Kā veicas ar jaunā auto būvniecību, viss notiek?

Jaunā auto būvniecība ir procesā, viss notiek. Tas būs BMW E46 virsbūve ar LS motoru un visiem nepieciešamiem uzlabojumiem, lai varētu sasniegt labus rezultātus. Ar ļoti lielu nepacietību gaidu, kad būs gatava, jo priekšstatu jau guvu izbraucot ar „HGK Kit car". Tas ir pilnīgs sekss!


Kristaps Blušs pie HGK Kit car stūres. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Kurās sacensībās ir plāns braukt? Tikai EEDC? Vai arī vēl citur?

Protams, primāri koncentrēsimies uz EEDC, kur 2012. gadā būs kopā seši posmi. Klāt nākusi Polija, kas sastādīs vēl nopietnāku konkurenci. Domāju, ka EEDC nākamgad šādā formātā, būs ļoti prestižs un spēcīgs starptautisks čempionāts, kas ietvers kā minimums 6 dalībvalstis. Manuprāt, Eiropā tāda otra čempionāta nav. Vēl jau arī būs „FXOpen", NEZ u.c. Skatīsimies pēc situācijas, jo vienmēr ir izaicinājums, kaut kur jaunā vidē pacīnīties.

Zem kādas komandas plāno startēt? HGK? FXOpen vai kādas citas?

Protams, ka zem „HGK". Vēlāk tam vienmēr var pielikt klāt kādu uzrakstu.

Kādus sev mērķus izvirzi 2012. gada sezonai?

Ar tādu tehniku, kādu „HGK" man iedos, runa var iet tikai par augstākajiem pakāpieniem. Jau tagad esmu gan morāli, gan fiziski tam noskaņojies.
Komentāri
nejaukais 28.12.2011 23:58
Zel ka tik iisa intervija.
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png