profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

2011. gada Latvijas drifta sezonas spilgtākie mirkļi un atskaņas. III daļa

Artūrs Virbulis 20.10.2011 - 08:25 2011. gada Latvijas drifta sezonas spilgtākie mirkļi un atskaņas. III daļa
Foto: Jānis Saļms/Go4speed

11. Pirmās trīs vietas un 10 000 dolāru somu pilotem (NEZ drift Rīgā).

Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Pirmā vieta nopelniem bagātajam Juha Rintanenam, kurš aiz sevis atstāja Janne Leinonenu un Mika Kivi. Līdz ar to viss balvu fonds - 10 000 dolāru - aizceļoja uz Somiju.

12. Gatis Lapāns atzīmējas Anglijā (Pirms došanās uz Eiropu, Rīga Plaza).

Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Septembra sākumā visu Latvijas drifta vidi pārsteidza Gata Lapāna paziņojums par došanos uz Rietumeiropu, uz divām augsta ranga sacīkstēm - „European Drift Allstars" Anglijā un „European Drifting Championship 2011" Vācijā. Beigās sanāca piedalīšanās vien Anglijā ar kvalificēšanos, bet izkrišanu tandēmu braucienos, tomēr Gatis atzina, ka brauciens deva nenovērtējamu pieredzi un vērā ņemamus kontaktus.

13. Rallists Ralfs Sirmacis uzvar drifta sezonas noslēgumā (Latvijas drifta kausa 4. posms).

Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Ralfs Sirmacis jau Latvijas drifta kausa otrajā posmā spēja izcīnīt otro vietu ProAm klasē, tomēr sezonas noslēguma posmā viņš savu sniegumu uzlaboja. Piedaloties ar Jāņa Lamberta automašīnu, Sirmacis pārspēja vairākus ProAm līderus, to starpā Raivo Dripi un Nikolaju Makarovu.

14. 2011. gads paiet „LAK-Y Racing" zīmē.

Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Visplašāko rezonansi šogad radīja „LAK-Y Racing" komanda ar pilotiem Gati Lapānu un Jāni Eglīti. Panākumi gan Latvijā (Eglīte čempions), gan Austrumeiropā (Eglīte pirmais, Lapāns otrais), tāpat abi paspēja piedalīties ārvalstu sacīkstēs Anglijā un Polijā. Pirms pēdējā EEDC posma starp abiem gan radās domstarpības, tādējādi Lapāna un Eglītes sadarbība nākamgad vēl ir miglā tīta.

15. Sezona beigusies, bet gatavošanās nākamajam gadam sākusies.

Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Skatītājiem šī bija interesanta un notikumiem bagāta sezona. Iespaidīgi dūmi, milimetru tandēmi un aizraujošas cīņas par pirmajām vietām. Tas viss mūs gaida arī nākamgad, tādēļ gatavojamies nākamajai sezonai - organizatori meklēs jaunas trases, sportisti uzlabos savus braucamos, bet mēs „Go4speed" par to visu ziņosim, lai Jums - skatītājiem un atbalstītājiem - ziema būtu tikpat interesanta kā sezona.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png