profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Siņicins Kauņā piekāpjas vien lietuviešu kopvērtējuma līderim

Go4speed 28.09.2011 - 21:52 Siņicins Kauņā piekāpjas vien lietuviešu kopvērtējuma līderim
Foto: d1sport.lt

24. septembrī Kauņā norisinājās Lietuvas drifta čempionāta ceturtais posms, kurā piedalījās arī trīs latviešu drifteri - Edgars Mūrnieks, Aleksandrs Siņicins un Miks Golubovičs. Labākais sniegums Siņicinam, kurš zaudēja vien kopvērtējuma līderim - Evaldas Kovalenka - un uz pjedestāla kāpa kā otrais.

Kvalifikācijā fināliem kā otrais kvalificējās Siņicins, Mūrnieks palika 13., savukārt Golubovičs tika novērtēts kā septiņpadsmitais un knapi netika TOP 16 finālā. Iekļūt starp labākajiem Mikam traucēja automašīnas pārāk mazā jauda.

Labi cīnījās Mūrnieks, tomēr ¼ finālā viņam zaudējums, turklāt no Lietuvas viņš aizbrauca ar pret betoniem apskādētu aizmugurējo spārnu un lukturi. Sacīkstēs ar sev neierastu auto piedalījās arī lietuviešu drifta zvaigzne un EEDC trešās vietas ieguvējs Darius Balys, tomēr viņš nespēja aprast ar Nissan markas modeli un neikļuva starp 16 labākajiem.


Foto: Edgars Mūrnieks

Siņicins tikmēr veiksmīgi izslēdza vienu braucēju pēc otra un nokļuva finālā. Tur pārāks gan izrādījās tagadējais Lietuvas drifta čempiona līderis Evaldas Kovalenka ar „Nissan Silvia". „Bija labi! Trase interesanta, censties piebraukt tuvāk pie betoniem man bija kaut kas jauns, bet nu vismaz kas savādāks. Apskrāpēju arī automašīnas aizmugurējo stūri, tomēr ne tik traki kā citi, kā arī pabakstīju lietuviešu sarkano Nissanu," tā par aizvadītajām sacensībām saka Aleksandrs Siņicins, piebilstot, ka „līdz uzvarai laikam jau pietrūka jauda, netiku līdzi pretiniekam".

Tā kā viens no tiesnešu uzdevumiem bija piebraukt pēc iespējas tuvāk trases malā novietotam betonam, tad gan braucējiem, gan skatītājiem tā bija interesanta atrakcija. Kā smaidot atzīst Siņicins, tad „lietuvieši taisīja baigo bezpriģelu". Vairāki lietuvieši gan pieskārās, gan atdūrās betona malās.

 

Rezultāti:

1. Evaldas Kovalenka, Nissan Silvia

2. Aleksandrs Siņicins, BMW 3. sērija (E30)

3. Andrius Čibirka, BMW 325 (E30)


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png