profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Eiropa sajūsmā par driftera Lapāna sniegumu kvalifikācijā

Go4speed 17.09.2011 - 12:11 Eiropa sajūsmā par driftera Lapāna sniegumu kvalifikācijā
"European Drift Allstars" sacensībās Londonā latviešu drifteris Gatis Lapāns aizvadījis pirmos treniņus un kvalifikācijas braucienus. Kā atzīst pats Lapāns, tad "viss ir ļoti labi, pats esmu šokā par to, cik labi nobraucu".

Uz Angliju devies arī pieredzējušais pilots Gvido Elksnis, kuram bija spontānais plāns piedalīties sacīkstēs ar Londonā dzīvojoša latvieša 600 zirgspēku Pontiac. Tomēr diemžēl viņu pie starta nepielaida, jo bez iepriekšējas reģistrācijas piedalīties nevarēja.

"Bija spontānā ideja piedalīties, tomēr nepielaida mani. Turpināšu atbalstīt Gati un domāju, ka parādīsim angļiem, kā jābrauc," tāds Gvido Elkšņa komentārs. Turpinot viņš piebilst, ka esot iepazinies ar vairākiem augstākā ranga braucējiem, to skaitā Formula D kopvērtējuma līderi Daijiro Yoshihara.

"Pirmais kvalifikācijas brauciens bija ļoti labs, nobraucu lielajā leņķī, lielā ātrumā un vēl pa visiem piloniem. Tiesneši bija sajūsmā, vien norādīja, ka jāpieslīpē vēl sienas. Lai sacīkstēs visiem tiktu līdzi, nolēmu savas ķīniešu riepas nomainīt pret Federal ražojumiem. Jābrauc pa pirmajām vietām, nav ko baidīties," tā par kvalifikāciju un gaidāmajām sacīkstēm Gatis Lapāns.

Par sacensību spēcīgāko pilotu Yoshihara Lapāns bilst, ka "iepazināmies, pabraucām treniņos tandēmus, normāls čalis. No sākuma viņam bija grūti aprast ar iedoto auto (Driftworks Nissan 200 SX S15), bet beigās piešāvās". Lapānam pievērsta pastiprināta uzmanību, jo cilvēkiem interesē gan pats auto (vienīgais BMW sacensībās), gan arī tā lielais leņķis.

16. septembrī bija paredzēta kvalifikācija, tomēr paspēja izbraukt vien padsmit piloti, jo ar tumsas iestāšanos braucieni tika pārtraukti. Tādējādi vēl nav zināmi rezultāti, tomēr Lapāna sniegums uz citu braucēju fona esot ievērojams.

Šodien tiks aizvadīti atlikušie kvalifikācijas braucieni, kuriem sekos finālbraucieni. 


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png