profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Par Austrumeiropas drifta čempionu kļūst latvietis Jānis Eglīte (VIDEO)

Go4speed 12.09.2011 - 22:51 Par Austrumeiropas drifta čempionu kļūst latvietis Jānis Eglīte (VIDEO)
Foto: Go4speed

Paralēli vērienīgajām NEZ drifta sacīkstēm Krievijā, Sanktpēterburgā risinājās Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) piektais un noslēdzošais posms. Uz to cīnīties par pirmajām vietām devās vieni no spēcīgākajiem Latvijas drifteriem - Jānis Eglīte, Gatis Lapāns, Kristaps Blušs un Ervīns Žuks.

Ja Blušs, Lapāns un Žuks līdz Sanktpēterburgai tika bez aizķeršanās, tad Jānim Eglītem gan pamatīgi nācās pasvīst uz Latvijas un Krievijas robežas. Trūka LAF apstiprinātu dokumentu, tādēļ uz robežpunkta nācās pavadīt neskaitāmas stundas. Beigās viss nokārtojās un Eglīte īsi pirms treniņu beigām ieradās trasē.

Kā jau ierasts latviešiem kvalifikācija padevās izcila, jo pirmās divas vietas Eglītem ar Lapānu, tieši aiz viņiem Ervins Žuks, bet sestajā pozīcijā Kristaps Blušs. Finālbraucieni tika sākti no astotdaļfināliem, savukārt pirmie divi kvalifikācijā jau automātiski. Finālbraucieni gan ne tik veiksmīgi, jo nedz Blušs, nedz Žuks nespēja iekļūt pirmajā četriniekā.

Lapāns ar Eglīti gan katrs veiksmīgi pieveica pa diviem konkurentiem un iekļuva EEDC noslēdzošā posma finālā. Jāatzīmē, ka tieši šāds pats fināls bija redzams gan otrajā, gan ceturtajā EEDC posmā. Portālam abi „LAK-Y Racing" piloti atzina, ka nobrauca ļoti labi, bet beigās par mata tiesu pārāks izrādījās Eglīte.

 

 

Ar šo uzvaru Jānis kopvērtējumā apsteidza Gati, līdz ar to Eglīte šogad kļuva ne vien par Latvijas, bet arī Austrumeiropas drifta čempionu. Lapānam vicečempiona tituls, tomēr viņam nav par ko skumt, jo jau nākamnedēļ dosies uz Angliju un Vāciju piedalīties divās prestižās Eiropas drifta sacīkstēs.

„Protams, ka esmu priecīgs gan par Latvijas, gan Austrumeiropas drifta čempiona tituliem. Sākās posms grūti, ar problēmām uz robežas, bet beigās viss izvērtās ļoti labi," tā pēc sacensībām Jānis Eglīte, piebilstot, ka „nākamgad labprāt brauktu uz Eiropu, Krievija ne īpaši saista".

EEDC 5. posma rezultāti:

1. Jānis Eglīte, BMW 3. sērija (E30)

2. Gatis Lapāns, BMW 3. sērija (E30)

3. Darius Balys, BMW 5. sērija (E34)





Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png