profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

NEZ driftā triumfē somi, Latvijas ieskaitē uzvar Cīrulis

Go4speed 11.09.2011 - 22:23 NEZ driftā triumfē somi, Latvijas ieskaitē uzvar Cīrulis
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Noslēdzies pirmais NEZ drifta čempionāts, kurā uzvaru guva Somijas piloti. Labākie latvieši izkrita ¼ finālos, tādējādi starp labākajiem četriem trīs somi un viens igaunis. Latvijas ieskaitē pirmo reizi šosezon triumfēja Ivo Cīrulis, kurš aiz sevis atstāja Ingemāru Jēkabsonu un Raimondu Tihonovu.

Kopumā uz starta izgāja 39 dalībnieki no piecām valstīm. Starp tiem gan vieni no labākajiem latviešu, gan labākie somu un ungāru piloti. Jāatzīmē, ka šīs bija pirmās starptautiskās automobiļu federācijas FIA apstiprinātās drifta sacensības Eiropā.

Kvalifikācijā labākos rezultātus uzrādīja igaunis Taavi Toomara un somi Ismo Telnila un Teemu Peltola. Labākie latvieši Ēriks Ulass ceturtajā pozīcijā un Edgars Mūrnieks piekatjā vietā. Viens no publikas favorītiem Ivo Cīrulis pēc kvalifikācijas astotais.

Pirmo reizi Latvijā finālu braucienos tika izveidots TOP 32, tādējādi skatītājiem bija iespēja noskatīties daudz un kvalitatīvus tandēmu braucienus gan ar pašmāju, gan ārzemju pilotiem. Diemžēl no šīs cīņas jau pirms pirmā tandēma bija spiests izstāties Jānis Lamberts, kuram problēmas sagādāja stūres sistēma.

Latvijas pirmais drifta čempions Gvido Elksnis zaudējumu piedzīvoja jau pirmajā tandēmā pret zviedru Tomi Leinonen, tomēr viņš, tāpat kā vairums publikas, par tiesāšanu bija citādās domās. Tiesneši bija nelokāmi un vienam no Latvijas labākajiem pilotiem cīņa beidzās pat īsti nesākoties.


Gvido Elksnis izstājās jau pirmajā tandēma cīņā. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Par sacensību favorītu tandēmu laikā kļuva pieredzējušais soms Juha Rintanens, kurš jau paspējis uzvarēt vietējā somijas „Radalle" izcīņā, kā arī vērienīgajās pagājušā gada „FXOpen" sacīkstēs. Viņš pārspēja Andri Rubuli, Edmundu Ērgli un Ismo Telnila, tādējādi iekļūstot pusfinālā.

Tur viņam pretī stājās tautietis Mika Kivi, ar kuru Rinatenanm izdevās līdzvērtīga cīņa. Galu galā pārāks Rintanens, kuram attiecīgi fināls pret vēl vienu somu - Tomi Leinonen. Lai arī pirmajā braucienā Juha nedaudz izslīdēja ārpus trases, otrajā braucienā viņš ieturēja tik mazu distanci pret Leinonenu, ka tas līdzsvaroja iepriekšējo kļūdu un ļāva viņam iegūt NEZ drifta čempiona titulu un 6000 dolāru lielu naudas balvu.

„Bija ļoti sīva cīņa ar pārējiem pilotiem," pēc sacensības atzina Juha Rintanens, piebilstot, ka „trase bija ātra, bet tehniska". No latviešu braucējiem kā labāko viņš minēja Gvido Elksni, kurš esot uzrādījis stabilu sniegumu.

Latvijas ieskaitē pirmo vietu ieguva Ivo Cīrulis, kurš tāpat kā Ingemārs Jēkabsons iekļuva ¼ finālos. Pirmā vieta Cīrulim, jo kvalifikācijā viņam ievērojami labāks rezultāts nekā Jēkabsonam. Trešā vieta Raimondam Tihonovam, kura sniegumu augstu vērtēja gan tiesneši, gan skatītāji.

Tādējādi Latvijas PRO drifta čempionātā otro vietu aiz Jāņa Eglītes iegūst Ivo Cīrulis. Lai arī oficiālie rezultāti vēl nav publicēti, var prognozēt, ka bronzas medaļu šogad kaklā kārs „R1 Sport" komandas pārstāvis Edmuns Ērglis.


Rezultāti:

NEZ čempionāts

1. Juha Rintanens, Nissan 200SX (S14)

2. Tomi Leinonen, Nissan 200SX (S14)

3. Mika Kivi, Nissan Skyline (R34)


Latvijas PRO drifta čempionāta 5. posms:

1. Ivo Cīrulis, BMW 3. sērija (E30)

2. Ingemārs Jēkabsons, BMW 5. sērija (E34)

3. Raimonds Tihonovs, Nissan 200SX (S13)


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png