profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

PRO driftā uzvar Lapāns, bet šī gada čempions – Eglīte (video)

Go4speed 14.08.2011 - 12:58 PRO driftā uzvar Lapāns, bet šī gada čempions – Eglīte (video)
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed



Sestdien Daugavpils kartodromā “Blāzma” asas cīņas risinājās Latvijas PRO drifta čempionātā, kuram šis bija ceturtais un priekšpēdējais posms. Lielākā intriga saistījās ar to, vai sezonas līderis Jānis Eglīte spēs sev nodrošināt čempiona titulu jau vienu posmu pirms beigām.

 

Uz starta izgāja 14 PRO piloti, no kuriem viens bija atraktīvais igauņu viesis Henri Puhmas ar savu veco Audi Coupe. No latviešiem pirmo reizi PRO sacensībās piedalījās Edgars Mūrnieks, kurš brauca ar 1975. gada 5. sērijas BMW.

 

Brīvajos treniņos labu sniegumu rādīja praktiski visi piloti, tādējādi varēja cerēt uz ļoti atraktīvām sacensībām. Par laimi sestdienas dienā nepievīla laiks, jo lietainā piektdiena un drūmās laika prognozes lika domāt par to, ka sestdien tiks aizvadīta bez dūmiem.

 

Kvalifikācijā vislabāk nobrauca jau minētais igaunis Puhmas, kurš aiz sevis atstāja gan Gati Lapānu, gan Jāni Eglīti. Visi 14 braucēji tika TOP 16 izslēgšanas braucienos, kas nozīmēja, ka Puhmas un Lapāns jau automātiski tika uz ¼ finālu.

 

Sākoties PRO tandēmiem sākās īstās cīņas un to novērtēja arī Daugavpils skatītāji, mundri atbalstot drifta meistarus. Vienam no publikas favorītiem – Ivo Cīrulim - gan nepaveicās jau pirmajā braucienā – viņam ātrumkārbas defekts un izstāšanās.

 

Otrs braucējs, kurš teorētiski kopvērtējumā vēl varēja noķert Eglīti, bija Jānis Lamberts, tomēr arī viņam zaudējums jau pirmajos izslēgšanas braucienos.  Tikmēr soli pa solim čempiona titula pretendents Eglīte jau bija aizcīnījies līdz pusfinālam.

 

Viegli gan viņam negāja, jo konkurence bija sīva un arī Eglītem bija tandēmi, kuros tika iedoti pārbraucieni. Viņa komandas biedrs Gatis Lapāns nedaudz pārliecinošāk devās uz TOP 4 pusi, kur “LAK-Y Racing” braucējus sagaidīja jelgavnieki Ēriks Ulass un Vladislavs Bergmanis.

 

Lapāns un Eglīte izrādījās parāki un jau kuro reizi šogad satikās finālā. Līdz šim visus šos tandēmus bija uzvarējis Eglīte, tomēr šoreiz Lapāns bija apņēmības pilns cīnīties līdz galam. Pirmajā reizē nepārliecināja ne viens, ne otrs, jo bija gan taisnošanās, gan arī neliela sadursme, kurā Eglīte no aizmugures braucot pabakstīja Lapānu.

 

Tika iedots pārbrauciens un šajā reizē Lapāns un Eglīte parādīja, uz ko viņi ir spējīgi. Lieli ātrumi, minimālas distances un publika sajūsmā. Mazāku distanci ieturēja Lapāns un tas šoreiz bija izšķirošais faktors, tādējādi Latvijas PRO drifta čempionāta 4. posma uzvarētājs Gatis Lapāns!

 

“Pirmajā braucienā iztaisnojos pārslēdzot ātrumus, tomēr otro nobraucu perfekti, ielīdu Jankam durvīs,” tā pēc uzvaras Gatis Lapāns, piebilstot, ka “šodien parādīju, ka Jānim konkurenti ir un pēdējā EEDC posmā būs ļoti laba cīņa”.

 

 

Tomēr Eglītem nav pamata skumt, jo ar savu otro vietu viņš sev jau vienu posmu pirms beigām nodrošināja Latvijas PRO drifta čempiona titulu. Līdz ar to otro gadu pēc kārtas Latvijas čempions driftā Jānis Eglīte!

 

“Viss iet kā plānots! Latvijas čempiona tituls jau ir, tagad jācīnās par EEDC,” tā Jānis Eglīte par savu Latvijas titulu un iespējamo EEDC uzvaru.

 

Rezultāti:

1. Gatis Lapāns, BMW 3. sērija (E30)

2. Jānis Eglīte, BMW 3. sērija (E30)

3. Ēriks Ulass, BMW 3. sērija (E30)

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png