profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

ProAm atkal pirmais Huligāns, Street driftā uzvar Millers

Go4speed 14.08.2011 - 12:53 ProAm atkal pirmais Huligāns, Street driftā uzvar Millers
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed



Šajā nedēļas nogalē Daugavpils kartodromā “Blāzma” risinājās gan Latvijas drifta kausa, gan Latvijas PRO drifta čempionāta posmi. Latvijas drifta kausam tas bija trešais šosezon un Street klasē pie pirmās uzvaras tika Rihards Millers, savukārt ProAm trešo reizi pēc kārtas pirmais Ervins Žuks.


Neraugoties uz to, ka sacensības notika tik tālu no Rīgas, dalībnieku skaits Latvijas drifta kausā bija paliels – 11 Street un 28 ProAm piloti. Nopelns šim skaitam noteikti ir arī vietējiem braucējiem, kuri driftā bija redzami pirmo reizi.


Kā atzīst braucēji, tad trases konfigurācija un ātrums bija līdzīgs kā Biķernieku stadionā, tomer asfalta kvalitāte nedaudz sliktāka. Pēc kvalifikācijas uz starta stājās labākie 8 no Street un labākie 16 ProAm braucēji.


Vislabākās pozīcijas pēc kvalifikācijas Street ieskaitē Rihardam Milleram, Voldemāram Siliņam un Kristapam Sproģim, bet ProAm pirmās trīs vietas igaunim Haroldam Valdma, Raivo Dripem un Arvim Regutam.


Kvalitatīvi un stabili nobraucot divus tandēmus pēc kārtas Street finālā iekļuva Millers, kuram bija jāsacenšas ar Matīsu Skudri. Tā kā pirmajā braucienā Millers bija atrāvies, bet otrajā nobrauca nedaudz tuvāk, tad uzvara viņam.


“Esmu ļoti laimīgs par pirmo pjedestālu un uzvaru Noticēju sev, arī auto bija sataisīts līdz galam, tā kā pēdējā posmā būs jācīnās,” tā pēc uzvaras Millers. ProAm pirmās četras vietas sadalīja Huligāna klans un Dobeles pārstāvji.


Veiksmīgāki šoreiz Ervins Žuks un Nikolajs Makarovs, kuriem pirmā un otrā vietas, savukārt dobelniekiem Aleksandram Siņicinam un Arvim Regutam trešā un ceturtā pozīcija. Līdz ar to Žuks pirms pēdējā posma jau ir pamatīgi atrāvies un konkurentiem viņu nostumt no troņa ir vien tīri teorētiskas iespējas.


Rezultāti:

Street
1. Rihards Millers, BMW 3. Sērija (E30)
2. Matīss Skudris, BMW 3. Sērija (E36)
3. Kristaps Sproģis, Nissan 200SX (S14)

ProAm
1. Ervins Žuks, BMW M3
2. Nikolajs Makarovs, BMW 328 (E36)
3. Aleksandrs Siņicins, BMW 3. Sērija (E30)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png