profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

EEDC posmā Odesā triumfē latvieši, pirmais Eglīte

Go4speed 07.08.2011 - 12:24 EEDC posmā Odesā triumfē latvieši, pirmais Eglīte
Foto: Go4speed

Saulainajā Ukrainas kūrortpilsētā Odesā noslēdzies ceturtais Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) posms. Pie uzvaras jau trešo posmu pēc kārtas tika Latvijas čempions Jānis Eglīte, aiz sevi atstājot vēl divus latviešu pilotus.

 

Uz starta kopumā izgāja 30 dalībnieki, kuri kvalifikācijā cīnījās par iekļūšanu TOP 16 finālbraucienos. Cīņā devās arī visi četri latviešu piloti, kuri veiksmīgi arī nokvalificējās – Gatis Lapāns kā pirmais, Jānis Eglīte kā otrais, Jānis Lamberts kā ceturtais, savukārt Ivo Cīrulim astotā pozīcija.

 

Pagājušā gada EEDC čempions Kristaps Blušs šoreiz bija redzams trases malā, jo viņš uz šo posmu bija uzaicināts kā tiesnesis. Kristapam braucēji bija jāvērtē salīdzinoši lēnā trasē, kuras iemetiena ātrums bija vien 90-100 km/h.

 

Pirmajos tandēmu braucienos nepaveicās Cīrulim, kuru jau iepriekš nomocīja tehniskas problēmas. Iespējams nervi darīja savu un sacenšoties par iekļūšanu ¼ finālā viņam vairākas kļūdas un zaudējums. Lapāns, Eglīte un Lamberts pirmo finālbraucienu kārtu pārvarēja bez problēmām un visi trīs iekļuva arī nākamajā, pusfināla kārtā.

 

Tur savā starpā tikās Lapāns ar Lambertu. Pārāks izrādījās Lapāns, kurš tandēmā no aizmugures nobrauca ļoti tuvu, savukārt Lamberts sekojot viņam netika līdzi. Finālā Lapānu gaidīja komandas biedrs Eglīte un bija paredzami aizraujoši tandēmu braucieni.

 

Eglīte labi nokopēja priekšā braucošo komandas biedru, savukārt otrajā braucienā Lapāns nokļūdijās iemetienā, līdz ar to zaudējot distanci. „Centos Jānim pietuvoties griežot iekšmalas, tomēr tiesneši to redzēja, līdz ar to man zaudējums,” tā pēc brauciena Lapāns.

 

Pēc četriem notikušajiem posmiem kopvērtējumā līderis Eglīte, tomēr viss noskaidrosies pēdējā posmā Sanktpēterburgā. Līdzvērtīgas iespējas kļūt par EEDC čempionu ir abiem „LAK-Y Racing” pilotiem, t.i. gan Eglītem, gan Lapānam.

 

Rezultāti:

1. Jānis Eglīte, BMW 3. sērija (E30)

2. Gatis Lapāns, BMW 3. sērija (E30)

3. Jānis Lamberts, BMW M3 (E36)

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png