profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

EEDC posms Odesā jau šonedēļ, uz starta labākie latviešu drifteri

Go4speed 01.08.2011 - 17:56 EEDC posms Odesā jau šonedēļ, uz starta labākie latviešu drifteri

Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Šajā nedēļas nogalē Ukrainas kūrortpilsētā Odesā risināsies Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) 4. posms. Uz to plāno doties arī spēcīgākie latviešu drifteri, kuri šobrīd ieņem arī vadošās pozīcijas EEDC kopvērtējumā.

Odesā no latviešiem uz starta plāno iziet Jānis Eglīte, Gatis Lapāns, Jānis Lamberts, Ivo Cīrulis un Kristaps Blušs. Tāpat zem „LAK-Y Racing” karoga uz Odesu dodas igauņu pilots Harold Valdma. Protams, sacīkstēs būs redzami arī labākie Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas braucēji, gaidāmi arī viesi no citām valstīm.

Kopumā šogad EEDC seriālā ir pieci posmi, no kuriem katram braucējam tiks ieskaitīti četri labākie. Līdz ar to visiem latviešu pilotiem vēl ir iespējas cīnīties par Austrumeiropas drifta čempiona titulu. Tāpat ir skaidrs, ka par čempionu kļūs kāds no mūsējiem un iespējams, ka pat visu kopvērtējuma pjedestālu aizņems latvieši.

Zināms, ka sacīkstes Odesā notiks atbrīvotā tirdzniecības centra stāvlaukumā, tādējādi trase būs lēnāka nekā līdzšinējos šī gada EEDC posmos. Tas no braucējiem prasīs tehniskāku braukšanu un arī auto jauda nespēlēs tik lielu lomu kā līdz šim.

Eglīte, Lapāns un Valdma jau ir devušies ceļā uz Odesu, Lamberts un Blušs plāno startēt tuvākajās dienās, savukārt par Cīruli vēl skaidrība līdz galam nav. „Šobrīd vēl gaidu atbildes no atbalstītājiem. Auto gan tiek būvēts tāpat uz trešdienu, neraugoties uz to, vai braukšu vai nē,” tā portālam atzīst Ivo. Šobrīd viņa 3. sērijas BMW tiek liktas izturīgākas pusasis, jo tieši pusasu neizturība viņam šogad sagādā vislielākās galvassāpes.

Interesanti, ka uz šo EEDC posmu burnout.lv organizē fanu autobusu, ar kuru drifta līdzjutēji un interesenti varēs doties līdzi braucējiem uz Odesu. Izbraukšana jau šo trešdien, 3. augustā, savukārt ierašanās atpakaļ Rīgā 9. augustā. Cena par vietu autobusā – 50 Ls. Pieteikšanās un sīkāka informācija šeit: https://burnout.lv/forums/viewtopic.php?f=28&t=12489

Sacīkstes sestdien, 6. augustā, sākās 10:00 ar brīvajiem treniņiem. Sacensību atklāšana 16:00 ar kvalifikāciju, savukārt finālbraucienu sākums tiek plānots uz 16:30.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png