profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Drifta festivālā Daugavpilī uz starta 139 dalībnieki

Go4speed 12.07.2024 - 10:02 Drifta festivālā Daugavpilī uz starta 139 dalībnieki
Foto: Andris Smilšarājs

Ar Daugavpils pilsētas domes un Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Jaunatnes lietu un sporta pārvalde” atbalstu no 12.-14.jūlijam jau vienpadsmito reizi drifts notiks Daugavpilī.

Galvenais Drifta epicentrs šonedēļ būs Daugavpils pilsēta. 12.jūlijā tiks aizvadīti brīvie treniņi kartodromā un parādes brauciens, un atklāšanas parāde Vienības laukumā. 13. jūlijā notiks oficiālie treniņi un kvalifikācijas braucieni, bet 14.jūlijā notiks tandēmu cīņas jeb galvenā sacensību diena ar lielo atklāšanu un spraigajām tandēmu cīņām.

Latvijas drifta kauss un Latvijas drifta čempionāts Daugavpilī aizvadīs 3.posmus, un šogad Daugavpilī pievienosies arī igauņu sportisti, kuri arī aizvadīs savu čempionātu. Līdz ar to uz starta redzēsim visus trīs Baltijas valstu sportistus. Tuvi tandēmi, spraigas cīņas un azarts būs vērojams trīs dienu garumā, kartodromā “Blāzma”, un tas noteikti ir lielākais drifta laiks, kāds tiks pavadīts trasē 2024. gada sezonā.


Foto: Andris Smilšarājs

Sacensību reģistrācija ir noslēgusies, un uz starta Daugavpilī izies 139 sportisti divās ieskaites klasēs. Uz starta varēs redzēt arī dažus interesantus auto modeļus, kas nav pierasti driftā! Starp visiem BMW, bez kuriem driftu nevar iedomāties, varēs redzēt arī Camaro, Mercedes, Lexus, Ford Sierra un arī, protams Nissanus. Street klasē uz starta izies 88 dalībnieki, un ļoti daudz arī Latgales reģiona braucēji pavienosies šim posmam, tāpēc vietējiem līdzjutējiem būs iespēja atbalstīt arī savējos favorītus. Semi Pro klasē uz starta izies 52 sportisti.
Daugavpils drifta festivāls ir veidots tā, lai izbaudīt pilsētu būtu iespēja arī sportistiem ar savām komandām un ģimenēm, tāpēc noteikti drifta mašīnas un drifta sportistus pa šīm trīs dienām sanāks redzēt ne vienu vien reizi, un ne tikai trasē, bet visā pilsētā.

Piektdien organizatori gaidīs visus pilsētas centrā, lai kopā atklātu Daugavpils drifta nedēļas nogali. Apmeklētājiem būs ne tikai lieliska iespēja vērot kā automašīnas caur pilsētas ielām dodas uz Vienības laukumu, bet arī satikt sportistus, nobildēties pie sporta automašīnām un lieliskā gaisotnē ar DJ Gusts pavadīt piektdienas vakaru Vienības laukumā kopā ar drifteriem. Automašīnu pārbrauciens sāksies 20:00 no Daugavpils olimpiskā centra, kas ir sasaiste, jo Daugavpils olimpiskais centrs ir atbildīgie par Kartodromu “Blāzma”. Latvijas drifts izsaka lielu paldies par ieguldīto darbu un kartodroma uzlabošanu, lai varētu aizvadīt kvalitatīvas sacensības, bet reizē arī attīstīt drifta kultūru Latgales reģionā, dodot iespēju sportistiem trenēties. 


Foto: Andris Smilšarājs

Automašīnas dosies pa Sporta ielu, kas ar ir lieliski sakombinēts nosaukums šādai parādei, turpinot pa Cietokšņa ielu, pagriežoties uz Rīgas ielu un iebraucot Vienības laukumā ap 20:10. Aicinām visus piedalīties un sagaidīt sportistus.

Sestdienā un Svētdienā galvenais sacensību epicentrs būs kartodroms “Blāzma”, ar ieejas biļetēm būs iespēja apmeklēt abas sacensību dienas. Galvenā sacensību diena ir svētdiena, kur sacensību atklāšana nolikta uz 13:00, bet ieeja apmeklētājiem atvērta jau no 09:00. Svētdienā norisināsies Street X, Street, Semi Pro un, iespējams, Dāmu tandēmu braucieni.

Biļetes iepriekš pārdošana nopērkamas www.bilesuserviss.lv un Circle K, biļetes sacensību dienās būs iespējams iegādāties arī uz vietas. Skatītājiem iegādājoties biļeti uz galveno sacensību dienu, tā būs derīga arī kā ieeja 13.07.2024.

Sacensību programma:



Informāciju sagatavoja:
Elīne Berķe Bluša
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png