profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Austrumeiropas drifta čempionāta kopvērtējuma cīņas saasinās - kurš uzvarēs Odesā?

Artūrs Virbulis 09.08.2012 - 14:24 Austrumeiropas drifta čempionāta kopvērtējuma cīņas saasinās - kurš uzvarēs Odesā?
Gvido Elksnis pirms Jāņa Eglītes ne vien bildē, bet arī kopvērtējumā. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Šajā nedēļas nogalē Odesā, Ukrainā, risināsies Austrumeiropas drifta čempionāta („EEDC") piektais posms, kurā dalību, protams, ņems arī vairāki Latvijas drifteri. Īpaši svarīgas šīs sacensības ir Gvido Elksnim un Jānim Eglītem, kuri abi cīnās par Austrumeiropas drifta čempionāta titulu.

Bez iepriekš minētajiem uz starta plāno stāties arī Vents Pečaks un Kristaps Blušs. Uz Odesu šoreiz nedosies Ivo Cīrulis, kurš pēc ne pārāk veiksmīgās sezonas nolēmis „EEDC" šogad vairs nestartēt. Šādu lēmumu Cīrulis pieņēmis, pamatojoties gan uz nepatiku pret tiesnešu vērtēšanu, gan arī aiz finansiāliem apsvērumiem. Tomēr droši, ka atraktīvo braucēju šosezon vēl redzēsim Rīgā notiekošajās „NEZ" sacīkstēs, kā arī, iespējams, vēl kādās sacensībās.

Interesanti, ka Elksnis uz Ukrainu nedosies ar savu automašīnu, bet gan ar kādu citu. „Būs īpašs posms, savādāks nekā ierasti. Uz doto brīdi ir problēmas ar savu auto, jo dzinējam tiek veikts „rebuilds". Tādēļ uz šo posmu auto nav gatavs, bet uz Odesu došos un startēšu ar kādu citu auto," noslēpumains ir Gvido Elksnis. Viņš piebilst, ka, neraugoties uz to, ka brauks ar svešu auto, uz Ukrainu brauks pēc punktiem, pēc uzvaras.


Kopvērtējuma otrās vietas īpašnieks Dmitrijs Iļjuks. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Protams, ka Odesā uz starta izies arī labākie Baltkrievijas, Krievijas, Ungārijas un Ukrainas braucēji, kuru starpā ir arī kopvērtējumā otrajā pozīcijā esošais ukrainis Dmitrijs Iļjuks. Tieši Iļjuku kopvērtējuma līderis Elksnis uzskata par savu galveno konkurentu. Pēdējos trīs „EEDC" posmos uzvaras izcīnījuši latvieši, tādēļ bez kopvērtējuma cīņām par intrigu gādās tas, vai latviešiem izdosies uzvarēt arī ceturto Austrumeiropas drifta čempionāta posmu pēc kārtas.

Sestdien, 11. augustā, Odesā risināsies treniņa braucieni un kvalifikācija, bet svētdien no rīta paredzēta vēl viena treniņu, kurai pēc sacensību atklāšana sekos fināla braucieni.

Sacensību grafiks:
Sestdiena, 11. augusts
13:00-18:00 - treniņi
18:00-20:00 - kvalifikācija

Svētdiena, 12. augusts
11:00-14:00 - treniņi
15:30-20:00 - fināla braucieni
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png