profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Eglīte Igaunijā izcīna uzvaru un iegūst 3000 eiro

Artūrs Virbulis 06.08.2012 - 09:00 Eglīte Igaunijā izcīna uzvaru un iegūst 3000 eiro
Jānis Eglīte. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed 

Šodien, 5. augustā, Igaunijā "Rock Drift Challenge" ietvaros risinājās Igaunijas drifta čempionāts un Latvijas PRO drifta čempionāta trešais posms. Uzvaru Latvijas ieskaitē izcīnīja Kristaps Blušs, savukārt pirmo vietu Igaunijas ieskaitē un līdz ar to arī 3000 eiro galveno balvu ieguva Jānis Eglīte.

Uz starta šoreiz izgāja 24 braucēji, to starpā septiņi latvieši, vairāki somi un trīs "Evil Empire" piloti no Krievijas. No Latvijas uz Igauniju bija devušies Jānis Eglīte, Kristaps Blušs, Gatis Lapāns, Edmunds Ērglis, Elvijs Ķezis, Ingemārs Jēkabsons un Ingus Jēkabsons.   

Kvalifikācijā tika sadalītas vietas gan Latvijas, gan Igaunijas fināla braucieniem. Īpaši svarīga tā bija galvenajā Igaunijas ieskaitē, jo labākie deviņi jau automātiski kvalificējās starp TOP16. Pārējiem braucējiem vispirms bija jāaizvada cīņas TOP32, lai tiktu tālāk.   

Pēc kvalifikācijas uznāca lietus, tādējādi praktiski visi Latvijas PRO drifta čempionāta tandēmi tika aizvadīti pa slapju un attiecīgi arī lēnu trasi. Līdz ar to drifteriem, kas trasi bija braukusi vien pa sausu, nācās pārorientēties un pielāgoties mānīgajam trases segumam.   

Latvijas ieskaitē piedalījās ne vien pašmāju braucēji, bet arī vairāki somu, igauņu un krievu piloti. Sākoties tandēmiem latviešu braucēji un atbalstītāji bija neizpratnē par Igaunijas tiesnešu lēmumiem, kuri braucēju savstarpējai distancei pievērsa daudz mazāku uzmanību nekā tas ierasts Austrumeiropā.   

Pusfinālā savā starpā bija jāsacenšas diviem Latvijas drifta grandiem - Kristapam Blušam un Gatim Lapānam. Abi divi pieļāva būtiskas kļūdas, tomēr veiksme bija Bluša pusē, tādējādi viņš iekļuva finālā. Tur viņu sagaidīja soms Ami Aalto ar "Toyota Supra", kurš bija uzvarējis Edmundu Ērgli. Par Aalto un Ērgļa tandēmu gan domas dalījās, jo Ērglis ieturēja daudz mazāku distanci, tādējādi rādot daudz skatāmāku sniegumu.   

Tiesneši lēma citādāk, līdz ar to Ērglim atlika cīnīties pret Lapānu par trešo vietu uz pjedestāla. Tur pārāks šoreiz Lapāns, savukārt finālā Blušam izdevās parādīt agresīvāku sniegumu un tādēļ arī viņam pirmā vieta Latvijas PRO drifta čempionāta trešajā posmā.   

"Pirmā uzvara pēdējos 14 mēnešos, gaidīju to ilgi. Esmu piebraucies pie mašīnas, esam saveduši to kārtībā. Mainīgajos apstākļos bija labas riepas, pareizs spiediens un, protams, veiksme," uzvaras iemeslus atklāj Kristaps Blušs. Uz jautājumu, kas neizdevās Igaunijas ieskaitē, 2010. gada "EEDC" čempions atbild, ka "uz to ir divejāds skats. Viens, ka bremžu uzlikas bija sliktas, neesmu ar tādām radis braukt, otrs, ka Eduards (red.piez. Vahemets) ir drausmīgi lēns".   

"Divus gadus Igaunijā nebiju bijis un domāju, ka kādu laiku atkal nebraukšu," par Igaunijā notikušajām sacensībām ironizē Blušs, piebilstot, ka "vēl viens kausiņš ir, maisam gals vaļā un nopietni jāgatavojas "NEZ" sacīkstēm. Piemēram, bremžu uzlikas jānomaina (smejas)".   

Igaunijas ieskaitē jau 1/8 finālā savā starpā tikās uz doto brīdi vieni no spēcīgākajiem Latvijas pilotiem - divkārtējais Latvijas čempions Jānis Eglīte un šogad klasi rādošais Elvijs Ķezis. Diemžēl Ķezim sajūga defekts liedza pienācīgi cīnīties ar Eglīti, kurš attiecīgi jau 1/4 finālā. Tik tālu bija tikuši arī Lapāns, Blušs un Ingus Jēkabsons.   

1/4 fināla braucienos Lapāns pārspēja Jēkabsonu, Eglīte uzvarēja Raitu Lemberu, savukārt Blušam nācās piekāpties Eduardam Vahemetam. Tādējādi pusfinālā bija vērojama Latvijas drifta klasika - bijušie "LAK-Y Racing" komandas biedri Gatis Lapāns un Jānis Eglīte. Lapāns izslīdēja no trases un Eglīte finālā.   
Tur Eglīti sagaidīja Eduards Vahemets, kurš pusfinālā uzvarēja vēl vienu igauņu pilotu Kristjanu Klemetsu. Fināls gan neizvērtās fināla cienīgs, jo pirmajā līkumā Vahemets pamatīgi sabremzējās un Eglīte viņam nedaudz uzsita. Tiesneši pēc šī incidenta izziņoja, ka sadursmes dēļ tiks braukts no jauna. Tomēr defekta dēļ Vahemets nespēja noteikumos noteikto piecu minūšu laikā salabot automašīnu, un līdz ar to par uzvarētāju tika pasludināts Jānis Eglīte.   

"Mērķis izpildīts, naudiņa riepām sapelnīta, tāpēc arī uz šejienu atbraucu. Paldies komandai, atbalstītājiem un auto, kas izturēja. Tā tik jāturpina," apmierināts pēc uzvaras ir Jānis Eglīte, kurš jau nākamās nedēļas sākumā dosies uz Ukrainu, uz Austrumeiropas drifta čempionāta posmu.   

Rezultāti: 
Latvijas PRO drifta čempionāts 
1. Kristaps Blušs, BMW 325iT (E36) 
2. Ami Aalto, Toyota Supra 
3. Gatis Lapāns, BMW 3. sērijas (E30)   

Igaunijas drifta čempionāts 
1. Jānis Eglīte, BMW 344iK (E30) 
2. Eduards Vahemets, BMW 5. sērija (E28) 
3. Kristjan Klemets, Nissan 200SX (S15)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png