profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igaunijas drifta treniņu pārtrauc iespadīga avārija

Artūrs Virbulis 05.08.2012 - 10:24 Igaunijas drifta treniņu pārtrauc iespadīga avārija
Edmunds Ērglis. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Šajā nedēļas nogalē Igaunijā, "Laitse Park Rally", kompleksā risinās "Rock Drift Challenge" drifta sacensības, kas vienlaikus ir gan Igaunijas, gan Latvijas PRO drifta čempionāta posms. Sestdien, 4. augustā, tika aizvadīti treniņi, kuros vairāki sportisti, to starpā Edmunds Ērglis, piedzīvoja avārijas.

No Latvijas uz Igauniju devušies Kristaps Blušs, Elvijs Ķezis, Gatis Lapāns, Edmunds Ērglis, Ingemārs Jēkabsons, Ingus Jēkabsons un Jānis Eglīte. No pārējiem dalībniekiem var izcelt "Evil Empire" komandu no Krievijas, kas ieradusies pilnā sastāvā, kā arī vairākus somu sportistus, kas rādīja atzīstamu sniegumu. 

Trases konfigurācija ir interesanta, jo iemetiens notiek pirms paugura, līdz ar to braucēji iemetiena laikā pirmo līkumu vēl neredz. Tālākā trase ir salīdzinoši lēna un attiecīgi arī vienkārša. No latviešu braucējiem ar agresīvāko iemetienu izcēlās Jānis Eglīte, tomēr arī pārējie latviešu braucēji rādījā ļoti labu sniegumu.


Harold Valdma pēc avārijas. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Nepaveicās Edmundam Ērglim, kurš pirmajā viltīgajā līkumā ar priekšu ietriecās betona norobežojumā. Lai arī negadījuma laikā tika bojāta balstiekārta, "R1 Sport" komanda bija apņēmības pilna bojājumus pa nakti novērst. Divās avārijās iekļuva jaunais igaunis Harolds Valdma, kurš vispirms saskrējās ar "Evil Empire" Maksimu Tvardovskiju, bet pēc tam sekoja sadursme ar igauni Henri Puhmasu.

Ierasti labi brauca Elvijs Ķezis, kurš pirms šī posma savam "MG Rover" nomainīja dzinēju. "Auto iet, bet nav līdz galam saregulēts. Šodien tikai aizvadījām pirmos treniņus. Mērķis? Brauksim, redzēsim," tā pēc šīs dienas treniņiem Elvijs Ķezis.


Elvijs Ķezis. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Jāatzīmē, ka šajās sacensībās sportisti sacenšas par 6000 eiro balvu fondu, kurš tiks sadalīts starp labākajiem trīs Igaunijas ieskaites pilotiem. Tādējādi latviešu braucēji sacentīsies gan Latvijas, gan Igaunijas ieskaitē. Izņēmums ir Ērglis, kurš priekšējā trubu rāmja dēļ var startēt vien Latvijas čempionātā.

Kvalifikācija šodien sāksies 10:30, savukārt tandēmu braucienu sākums noteikts uz 14:00. Vispirms risināsies Latvijas ieskaites fināli, bet pēc tam sāksies dienas svarīgākā daļa, Igaunijas čempionāta fināla tandēmi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png