profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sankpēterburgas driftā uzvara Gvido Elksnim, otrās vietas ieguvējs sašutis

Artūrs Virbulis 22.07.2012 - 20:29 Sankpēterburgas driftā uzvara Gvido Elksnim, otrās vietas ieguvējs sašutis
Gvido Elksnis. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Šodien, 22. jūlijā, Sanktpēterburgā, Krievijā, risinājās ceturtais Austrumeiropas drifta čempionāta posms, kurā savu pirmo uzvaru driftā kopš 2009. gada izcīnīja Gvido Elksnis. Finālā viņš pieveica ukraini Dmitriju Iļjuku, savukārt trešais šoreiz pagājušā gada čempions Jānis Eglīte.

Ne tik labi veicās Jānim Lambertam, kura automobili sestdien piemeklēja tehniskas problēmas, kuras diemžēl līdz svētdien notiekošajai kvalifikācijai neizdevās novērst. Kvalifikācijā uz starta izgāja 22 automašīnas, no kurām finālā iekļuva 16 labākie. Prieks, ka starp tiem bija visi četri atlikušie Latvijas piloti - Gvido Elksnis kā pirmais, Ivo Cīrulis kā ceturtais, Jānis Eglīte kā piektais, bet Vents Pečaks kā vienpadsmitais.

Pirmajos tandēmu braucienos nepaveicās Cīrulim, kurš, braucot pret Ivanu Kurenbinu, pieļāva vairākas kļūdas un iekļuva nelielā sadursmē. Tiesneši lēma par labu Kurenbinam, līdz ar to Ivo šīs sacīkstes beidzās jau 1/8 finālā. Nedaudz tālāk tika Pečaks, kuram liktenīgs izrādījās ¼ fināls.

Tikmēr veiksmīgi savus konkurentus apbrauca gan Elksnis, gan Eglīte. Abi rādīja labu sniegumu, tādēļ žēl, ka abiem latviešu pilotiem nācās satikties pusfinālā, nevis finālā. No aizmugures braucot Elksnim šoreiz agresīvāks sniegums, līdz ar to viņš virzījās uz finālu, bet Eglītem atlika cīņa par trešo vietu pret Vladimiru Ivanovu. To viņš pārliecinoši uzvarēja, tādējādi Eglītem „EEDC" ceturtajā posmā trešā vieta.

Interesantāks izvērtās fināls, kurā satikās abi kopvērtējuma vadošie piloti - Gvido Elksnis un Dmitrijs Iļjuks. Pirmajā braucienā Gvido brauca pa priekšu un nelielā distancē viņam sekoja Iļjuks, līdz ar to abiem diezgan līdzvērtīgs sniegums. Otrajā braucienā Elksnis Iļjukam sekoja vēl tuvāk, tomēr trases beigu daļā sagriezās. Šajā brīdī visiem likās, ka latviešu pilots ir zaudējis, tomēr tiesneši lēma par labu Elksnim. Savu lēmumu viņi skaidroja ar to, ka Iļjuks esot pārāk samazinājis ātrumu un Gvido sagriezies tādēļ, lai izvairītos no sadursmes.

Ukraiņu pilots, protams, ar šādu iznākumu nebija apmierināts, un emociju uzplūdā esot organizatoriem pateicis, ka šajā pasākumā („EEDC") vairāk nebraukšot. Jācer gan uz to, ka Iļjuks savu lēmumu mainīs, jo tieši starp viņu un Elksni šobrīd risinās vissīvākā sāncensība par uzvaru Austrumeiropas drifta čempionātā.

Nākamais, piektais „EEDC" posms risināsies jau pēc divām nedēļām, 4. un 5. augustā slavenajā Odesas kūrortpilsētā, Ukrainā. Zinot latviešu drifteru šī gada mērķus un kopvērtējuma stāvokli, var droši teikt, ka uz Odesu noteikti dosies vairāki braucēji no Latvijas.

Rezultāti:
1. Gvido Elksnis, BMW 328iT (E36)
2. Dmitrijs Iļjuks, Nissan 200SX (S13)
3. Jānis Eglīte, BMW 344iK (E30)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png