profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Daugavpils driftā uzvara atkal Lapānam

Artūrs Virbulis 15.07.2012 - 09:53 Daugavpils driftā uzvara atkal Lapānam
Gatis Lapāns. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Šajā nedēļas nogalē Daugavpils bija kļuvusi par centrālo drifta pilsētu, jo tur risinājās Latvijas drifta kausa trešais un Latvijas PRO drifta čempionāta otrais posms. Latvijas drifta kausa ieskaitēs uzvaras izcīnīja Arnis Namnieks un Ēriks Ulass, savukārt PRO čempionātā otro gadu pēc kārtas triumfēja Gatis Lapāns.

Sacensībās uz starta izgāja 13 Street, 26 ProAm un 9 PRO braucēji. Ja Street un PRO kvalifikācijā cīnījās par iekļūšanu TOP8, tad ProAm finālos iekļuva 16 piloti. Vislabākos rezultātus uzrādīja Miks Golubovičs (Street), Kaspars Mamons (ProAm) un Edmunds Ērglis (PRO).

Vispirms risinājās Latvijas drifta kausa Street ieskaites fināli, kuros stabilāko sniegumu spēja uzrādīt Arnis Namnieks. Viņam finālā stājās pretī līdzvērtīgs pretinieks, Raimonds Freimanis, tomēr pēc viena pārbrauciena tiesneši lēma par labu Namniekam, kuram šī pirmā uzvara šosezon.

ProAm klasē kā allaž dominēja „BMW" V8 dzinēji, līdz ar to nav nekāds pārsteigums, ka finālā tikās šīs sezonas pirmo divu posmu uzvarētāji, Ēriks Ulass un Kaspars Mamons, kuru abu „3. sērijas BMW" aprīkoti ar „BMW" V8 agregātiem. Ulass un Mamons brauca ļoti līdzīgi, tomēr labāks šoreiz jelgavnieks Ulass.

„Ir labas sajūtas. Braucām noskaņojušies uz pjedestālu un tas arī izdevās. Noteikti palīdzēja atbalstītāji, kas lielā skaitā bija atbraukuši uz Daugavpili. Trase bija viegla, bet konkurence sīva, līdz ar to viegli nebija," stāsta Ēriks Ulass, par šīs sezonas mērķiem piebilstot, ka „eju uz labu vietu, cīnīšos un krāšu punktus".

Lai arī PRO klasē finālos uz starta izgāja vien astoņas mašīnas, cīņas izvērtās visai spraigas. Visi astoņi braucēji rādīja līdzvērtīgu sniegumu, tādējādi vairākos tandēmos bija nepieciešami pārbraucieni uzvarētāja noteikšanai. Pārbraucieni gan nebija nepieciešami finālā - tur Ingemārs Jēkabsons pieļāva divas kļūdas, un attiecīgi Gatis Lapāns tika pie pārliecinošas uzvaras. Trešajā vietā šoreiz Edmunds Ērglis, kurš pārspēja Ingu Jēkabsonu.

„Pirmā vieta nostabilizēta, lai varbūt izlaistu trešo posmu, jo Augustā uz mēnesi braucu uz Indiju. Trase šoreiz lēna, treniņos vakar nepatika, tomēr izbraucu divatā, tuvu un ekstrēmi un parādījās arī adrenalīns. Finālā gribēju uzvarēt legāli, tādēļ braucot no aizmugures gribēju Ingītī (red.piez. Ingemāru Jēkabsonu) uzskrāpēt," tā par sacīkstēm Gatis Lapāns. Par čempionāta gaitu Lapāns atzīst, ka „viss ir labi, visi ir braucēji, bet mērķis ir Latvijas čempionāts un grēks būtu pirmo vietu nenoturēt".

Rezultāti:
Street
1. Arnis Namnieks, BMW 328 (E36)
2. Raimonds Freimanis, BMW 3. sērija (E30)
3. Reinis Frīdbergs, BMW 328 (E36)

ProAm
1. Ēriks Ulass, BMW 340 (E30)
2. Kaspars Mamons, BMW 340 (E30)
3. Miks Golubovičs, BMW 328 (E30)

PRO
1. Gatis Lapāns, BMW 3. sērija (E30)
2. Ingemārs Jēkabsons, BMW 6. sērija (E24)
3. Edmunds Ērglis, BMW 3. sērija (E30)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png