profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latviešu drifteri no Maskavas atgriežas ar 5000 latiem

Artūrs Virbulis 10.07.2012 - 18:07 Latviešu drifteri no Maskavas atgriežas ar 5000 latiem
Gvido Elksnis. Foto: cardomain.ru

Pagājušajā nedēļas nogalē Maskavā vērienīgās „Autoexotica" auto izstādes laikā risinājās „Russian Drift Series" drifta sacīkstes, kas īpašas ar iespaidīgo balvu fondu - 20 000 dolāru. Ar cerību uzvarēt uz Krieviju devās arī vairāki latviešu drifteri, no kuriem vislabākos rezultātus spēja uzrādīt Gvido Elksnis un Jānis Eglīte, kuri ierindojās otrajā un attiecīgi trešajā pozīcijā.

Bez iepriekšminētajiem uz „RDS" sacīkstēm devās vēl divi Latvijā populāri braucēji - Ivo Cīrulis un Kristaps Blušs. Sestdien Maskavas trasē notika treniņa braucieni un kvalifikācija, kurā mūsu piloti ieņēma sekojošas vietas: Elksnis trešais, Eglīte ceturtais, Blušs piektais, bet Cīrulis kvalifikāciju noslēdza 21. vietā.

Tālāk vakarā sekoja atpūta pirms lielā sacensību noslēguma, fināla braucieniem svētdienā. Kopskaitā kvalifikācijā uz starta stājās 51 braucējs, no kuriem tandēmu braucieniem kvalificējās labākie 32. Jāatzīmē, ka sacīkstēs piedalījās ne vien labākie Austrumeiropas piloti, bet arī Latvijā zināmais Juha Rintanens no Somijas, kurš pagājušajā gadā „Biķernieku" trasē uzvarēja prestižajās „NEZ" drifta sacensībās. Šoreiz gan viņu vajāja tehniskas likstas, tādējādi viņš līdz fināla braucieniem nemaz netika.

Sākoties fināla braucieniem savus pirmos pretiniekus pārspēja Elksnis, Eglīte un Blušs, savukārt Cīrulim kļūda un izstāšanās. Arī iekļūstot TOP16 Elksnis, Eglīte un Blušs demonstrēja stabilu sniegumu, tādējādi starp labākajiem astoņiem spēja iekļūt trīs latviešu drifteri. Tad, kad gan sekoja pirmais savstarpējais latviešu duelis - Eglīte pret Blušu. Abi divi brauca praktiski vienlīdzīgi, tomēr Blušam izstaisnošanās pēdējā līkumā un attiecīgi arī zaudējums.


Jānis Eglīte un Gvido Elksnis. Foto: Ksenia Koptseva

Elksnim iekļūšana pusfinālā problēmas nesagādāja, un tur viņam bija jāstājas pretī Ņikitam Šikovam ar „Toyota Supra". Braucot no aizmugures, Šikovs kļūdījās un izbrauca ārpus trases, līdz ar to finālā iekļuva un iespēju cīnīties par 10 000 dolāru ieguva Elksnis. Eglītem pusfināla braucienā arī izbraukšana no trases un zaudējums, tomēr vēl iespēja izcīnīt trešo vietu un 100 000 Krievijas rubļu jeb aptuveni 1700 latus.

Pirmā, protams, cīņa par trešo vietu un šeit Eglīte pret Šikovu demonstrēja agresīvu braukšanu ar minimālu distanci, tādējādi trešo vietu un ~1700 latus ieguva divkārtējais Latvijas čempions Jānis Eglīte. Tālāk sekoja fināls, kurā Elksnim bija jāsacenšas pret Georgiju Čivjanu. Diemžēl latviešu braucējs izstaisnojās un tādējādi arī piekāpās krievu pilotam. Bet arī Gvido nav par ko skumt - otrā vieta un ~3500 latu liela naudas balva.

Uz raksta tapšanas brīdi Elksnis nebija sazvanāms, tādēļ sazinājāmies ar trešās vietas ieguvēju Jāni Eglīti, kurš portālam izklāstīja savu skatījumu uz aizvadītajām sacīkstēm: „Ļoti kruta, visi 32 labi un tuvu brauca, tā kā bija, ko pabraukt. Karstums gan bija pamatīgs, svētdien ap 35 grādiem, kas bija pārbaudījums automašīnām. Pusfinālā neveiksmīgi sanāca - otrajā braucienā uzsitu pretiniekam pamatīgi pa sānu, un stūre pēc tam vairs neklausīja. Biju uzsitis stūres stieni, kuru pa 5 minūšu tehnisko pauzi iztaisnojām."

Turpinot Eglīte skaidro, ka „protams, ka bija papildus spriedze braucienā par trešo vietu. Rats pēc sitiena katrs bija uz savu pusi un domāju, kā varēs pabraukt. Bet nu salika auto, izbraucu un viss bija kārtībā. Kopumā varēja būt labāk, bet ar sacīkstēm esmu apmierināts tāpat".

Rezultāti:
1. Georgijs Čivjans, Nissan 200SX (S15)
2. Gvido Elksnis, BMW 328iT (E36)
3. Jānis Eglīte, BMW 344iK (E30)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png