profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Blušs testē savu jauno BMW 325iT, Rīgā trenējas arī slavenie Evil Empire drifteri

Artūrs Virbulis 06.07.2012 - 15:35 Blušs testē savu jauno BMW 325iT, Rīgā trenējas arī slavenie Evil Empire drifteri
Kristapa Bluša aizlienētais auto. Foto: J.K.jr.bad.

Kā jau katru ceturtdienu arī vakar, 5. jūlijā, „Biķernieku" trasē risinājās autošosejas treniņš, tomēr šis treniņš bija īpašs ar to, ka pēc tā beigām veselu stundu tika ļauta vaļa drifteriem, kas varēja driftēt pa visu lielo „Biķernieku" trasi. Šo iespēju izmantoja Jānis Lamberts, „Evil Empire" pilots Maksims Tvardovskijs un Kristaps Blušs, kurš iespaidīgā veidā testēja savu „jauno" automobili.

2010. gada Austrumeiropas drifta čempions Blušs šogad piedalījies vien vienās sacensībās, pirmajā „EEDC" posmā Minskā. Tas skaidrojams ar to, ka jaunā „HGK" drifta automašīna - „3. sērijas (E46) BMW" ar „LS" sērijas V8 agregātu - vēl nav gatava. Pirmajā posmā viņš brauca ar Aleksandra Gavriļčika „BMW M3", savukārt uz nākamajām sacensībām Blušam spēkratu aizlienējis kāds cits krievu sportists.

Tas pēc skata ir diezgan parasts, bet gaumīgi ieturēts „E36" paaudzes „BMW 325i", kam uzstādīta turbīna. Pēc šiem uzlabojumiem no standarta teju 200 zirgspēkiem jauda palielināta līdz 600 zirgspēkiem. Vakardien tad arī Blušs pirmo reizi sēdās pie minētās automašīnas stūres, un no malas izskatījās tā, it kā viņš ar šo automobili būtu braucis jau vairākus gadus.

Taujāts par pirmajiem iespaidiem Kristaps Blušs atbild: „Satriecoši! Neko baigi daudz neatšķiras no mana vecā auto, jo ir daudzas mūsu detaļas virsū, tikai tas, ka vairāk kumeļu." Šis, protams, ir pagaidu variants, tomēr tas Kristapa rīcībā būs tik ilgi, kamēr nebūs gatavs viņa paša spēkrats.


Viens no „Evil Empire" pilotiem Maksims Tvardovskijs. Foto: J.K.jr.bad.

„Auto būs tik ilgi, kamēr nebūs jaunais auto. Varbūt jaunais būs gatavs uz Rīgu (rez.piez. „NEZ" sacīkstēm septembrī), esmu noilgojies pēc Rīgas trases. Par cik auto ir, tad šobrīd motivācija steigties un pa naktīm rauties nav," automobiļu plānus atklāj Blušs. Viņu var saprast, jo Kristaps ar auto sapratās jau no pirmajiem metriem un uz treniņa beigām izpildīja visai iespaidīgu sniegumu - sānslīdē izņēma visu „Biķernieku" taisni un, praktiski neiztaisnojoties, sānslīdi turpināja Ozola līkumā.

Ne tik spoži veicās Maksimam Tvardovskijam, kurš ar savu „Nissan Skyline" automobili sākotnēji tradicionālajā sacensību līkumā vairākas reizes sagriezās. Uz beigām gan braukšana uzlabojās, un Tvardovskijs rādīja atzīstamu sniegumu. Jāatzīmē, ka šī jau ir otrā reize, kad pēc Rīgā notikušā „EEDC" posma „Biķernieku" trasē treniņus aizvada slavenākā Krievijas drifta komanda „Evil Empire".

Neveiksmes atkal vajāja Jāni Lambertu, kura  „BMW 328iTT" kārtējo reizi piemeklēja tehniskas problēmas. Lamberts gan vēlas pateikties „Max Power" par sagatavoto automobili un atzīst, ka auto ir liels potenciāls un, ka pēc bērnu problēmu novēršanas tas būs ļoti konkurētspējīgs. Lamberta plānos ietilpst dalība pēc divām nedēļām Sanktpēterburgā notiekošajā „EEDC" 4. posmā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png