profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Drifteris Lamberts: Likās, ka braucu ar 100 zirgspēkiem

Artūrs Virbulis 02.07.2012 - 20:19 Drifteris Lamberts: Likās, ka braucu ar 100 zirgspēkiem
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Pagājušajā nedēļas nogalē Kačerginas trasē Lietuvā risinājās Austrumeiropas drifta čempionāta trešais, posms. Veiksmīgi sacensības izvērtās uzvarētājam Elvijam Ķezim, tomēr ar dalītām jūtām no Lietuvas devās veseli trīs sacensību favorīti - Jānis Lamberts, Jānis Eglīte un Gvido Elksnis. Ar šiem trīs drifteriem arī sazinājāmies, lai noskaidrotu viņu domas par posmu un tuvāko nedēļu plānus.

Jānis Lamberts abu dienu garumā uzrādīja ļoti labi sniegumu, kas viņu ļāva pievienot favorītu lokam. Lamberts tāpat kā Rīgā notikušajā „EEDC" posmā ari Lietuvā piedalījās ar „Max Power" sagatavoto „BMW 328iT". Rīgā fināla braucienu laikā automobilim darbu uzteica turbīna, un arī šoreiz jaudīgo automobili vajāja tehniskas likstas.

„Jau kvalifikācijas sākumā parādījās problēmas. Pirmajā braucienā pašās beigās, otrajā braucienā jau praktiski no paša sākuma, bet līdz galam kaut kā aizslidināju. Trešajā braucienā auto iemetu un jaudas vispār nebija," tā kvalifikācijā piedzīvoto raksturo Jānis Lamberts. Neraugoties uz to, latviešu pilots spēja kvalificēties kā ceturtais labākais.


Jānis Lamberts. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Tālāk sekoja fināla braucieni, kuros problēmas turpinājās. Pirmajos braucienos pret Ērgli jauda pazuda vien trases beigās, bet ¼ finālā pret lietuvieti Izidorius Paukštys jau gāja grūtāk. „Iemetiens viņam jocīgs, ar bremzi, tādēļ nācu viņam ātri klāt. Kad nometu gāzi un atkal devu virsū, likās, ka palikuši kādi 100 zirgspēki," tā problēmas raksturo Lamberts. Pirmajā braucienā viņš, cenšoties saglābt situāciju, vien nedaudz izbrauca no trases, savukārt pārbraucienā, braucot no aizmugures, jaudas pazušanas brīdī pamatīgāk izlidoja no trases.

Sarunas noslēgumā Lamberts vēlas pateikties organizatoriem, kas pēc sacensībām atļāva izbraukt pa trasi, lai datorā varētu ierakstīt pastāvošo kļūdu. Nākamais posms, kurā sportistu redzēsim uz starta, būs Latvijas PRO drifta čempionāta otrais posms, kas 14.-15. jūlijā risināsies Daugavpilī. „Brauksim ar „Max Power" auto, un to testēsim, lai ar pēc iespējas mazākām problēmām aizbrauktu uz nākamo „EEDC" posmu Sanktpēterburgā," tā dalību Daugavpilī komentē Lamberts.

Stabilu sniegumu demonstrēja arī Jānis Eglīte, kurš kvalifikācijā spēja uzrādīt labāko rezultātu. Tomēr pirms fināla braucienu sākuma arī viņa automašīnu piemeklēja tehniskas problēmas. „Izbraucu uz tandēmiem un nogriezu šlices reduktoram. Uztaisīju to pa savam, gribēju kā labāk, sanāca kā vienmēr, bet nu kā notiek, tā notiek, sataisīs un būs labi," reduktora pusass defektu skaidro Jānis Eglīte.


Jānis Eglīte. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Tandēmu braucienus gan viņš aizvadīja, tomēr ne ar savu, bet ar Ivo Cīruļa automobili. „Iekāpu un nesapratu, kas notiek. It kā tas pats E30, tikai ar turbo, tomēr stūres iekārta bija pilnīgi cita un nevarēju saprast kā stūrēt. Būtu pāris reizes vēl izbraucis, vai arī būtu lēnāka trase, būtu piešāvies, bet tā ar svešu auto uz 160 km/h likt sānslīdē bija grūti," pārsēšanos uz konkurenta Cīruļa automašīnu komentē Austrumeiropas drifta čempions.

Lai arī Eglīte uzskata, ka varēja vienkārši tikt pirmajā trijniekā, viņš ar rezultātu var būt apmierināts. Tā kā kvalifikācijā viņš bija pirmais, tad jau automātiski kvalificējās starp labākajiem astoņiem. Līdz ar to viņš, nevinnējot nevienu tandēmu braucienu, tāpat beigās ierindojās piektajā pozīcijā. „Šonedēļ uz Maskavu, Krieviju, nākamnedēļ Daugavpils, bet pēc tam „EEDC" Sanktpēterburgā," nākamo nedēļu saspringto grafiku raksturo Eglīte.

Otro „EEDC" posmu pēc kārtas trešajā vietā ierindojās Gvido Elksnis, kuram gan dalītas jūtas par šo pozīciju. „Apmierināts esmu 50:50, jo zaudēju vājākam pretiniekam. Tomēr, ja tā analizē, tad viss ir ļoti ok. Plāns bija ātri izslēgt Iļjuku un atrauties no Eglītes kopvērtējumā, un tas arī izdevās. Jāsāk iespringt, jāmeklē finanses, jo tagad sāk palikt interesanti," Austrumeiropas drifta čempionātu posmu un kopvērtējumu komentē Gvido Elksnis.


Gvido Elksnis. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Kā pozitīvo no posma Elksnis sev līdzi ņem to, ka izdevies iegūt pārliecību par ātrumu. Interesants atgadījums esot bijis pusfinālā, kad Elksnis zaudēja jau iepriekš minētajam lietuvietim Paukštys. „Sākumā domāju, ka uzvarēju, bet iebraucot boksos un redzot saskābušās sejas, sapratu, ka laikam nē. Zinu, ka izbraucu no trases, ko tiesneši atļāva, bet laikam bišķiņ par daudz izbraucu," tā zaudējumu lietuvietim komentē Elksnis.

Tāpat kā Eglīte, arī Elksnis šonedēļ plāno doties uz vērienīgajām drifta sacensībām Maskavā, kas risināsies „Autoegzotika" festivāla ietvaros un kurās būs teju 20 000 dolārus liels balvu fonds. „Mēģināsim tur pabraukt. Krievi ir pielikuši braukšanā, brauks Eglīte, brauks Blušs, būs interesanti," tā par šīs nedēļas sacensībām Elksnis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png