profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

EEDC pārsteidzošu uzvaru izcīna latvietis Elvijs Ķezis

Artūrs Virbulis 30.06.2012 - 20:00 EEDC pārsteidzošu uzvaru izcīna latvietis Elvijs Ķezis
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Ar ļoti pārsteidzošiem rezultātiem Kačerginas trasē Lietuvā noslēdzies Austrumeiropas drifta čempionāta trešais posms. Uzvaru šajās sacīkstēs spēja izcīnīt ar „MG Rover" braucošais Elvijs Ķezis, otro vietu ieņēma lietuvietis Izidorius Paukštys („Nissan 200SX"), savukārt trešais jau otro posmu pēc kārtas palika Gvido Elksnis („BMW 328iT").

Sacensību diena iesākās ar rīta treniņu, kurā neveiksmi piedzīvoja Ivo Cīrulis. Viņa „3. sērijas BMW" salūza ātrumkārba, tomēr divu stundu laikā specifiskā „Nissan Skyline" pārnesumkārba tika atrasta un nomainīta, tādējādi Cīrulis paspēja izbraukt kvalifikāciju. Tālāk sekoja kvalifikācija, kura izvērtās ne mazāk dramatiska - Vents Pečaks viegli ietriecās norobežojošajā sienā, tādējādi sabojājot sava 850 Zs jaudīgā „BMW 357iTT" aizmugures stūri.

Defekti gan tikai vizuāli, tādējādi Pečaks sacīkstes spēja turpināt sacīkstes. Pamatīgāku avāriju piedzīvoja Edmunds Ērglis, kura „BMW 340i" lielā ātrumā ietriecās zemes aizsargvalnī, un uz brīdi pat atradās vien uz diviem riteņiem. Tika salauzta aizmugurējā balstiekārta, tomēr līdz fināla braucieniem arī šo defektu komanda spēja novērst.

Labāko rezultātu kvalifikācijas braucienos uzrādīja pagājušā gada čempions Jānis Eglīte, kuram sekoja Gvido Elksnis, Elvijs Ķezis un Jānis Lamberts. Tā kā kvalifikācijā uz starta izgāja 14 braucēji, tad visi piloti arī spēja kvalificēties TOP16 fināla braucieniem. Labākie divi - Eglīte un Elksnis - jau automātiski iekļuva starp labākajiem astoņiem.

Fināla braucienos jau līdz ar pirmajiem tandēmiem risinājās interesanti pavērsieni. Vents Pečaks pārspēja šī gada „EEDC" kopvērtējuma līderi Dmitriju Iļjuku, lietuviešu zināmākais braucējs piekāpās Darius Balys piekāpās savam tautietim Izidoriusam Paukštys, savukārt viens no favorītiem - Ivo Cīrulis - pieļāva būtiskas kļūdas, tādējādi zaudējot lietuvietim Kestutim Aleknam.

Ne mazāk interesanti izvērtās ¼ fināli, kuri sākās ar Gvido Elkšņa un Elvija Ķeža uzvarām. Tālāk sekoja interesants pavērsiens - Jāņa Eglīte automobili piemeklēja pusass defekts, tādēļ viņam savu ar „Nissan Skyline" dzinēju aprīkoto „3. sērijas BMW" aizlienēja jau izkritušais Ivo Cīrulis. Eglīte gan tik īsā laikā pie tik atšķirīgas automašīnas nespēja pierast, un vairāku būtisku kļūdu dēļ piekāpās baltkrievam Dimam Nagulam („Mazda RX-7").

Sāpīgu izstāšanos piedzīvoja arī Jānis Lamberts, kurš visas dienas garumā uzrādīja ļoti atraktīvu un pārliecinošu sniegumu. Daudzi jau prognozēja viņa uzvaru, tomēr otrajā braucienā pret Izidoriusu Paukštys viņš izlidoja no trases, tādējādi izstājoties no tālākās cīņas. Pusfināla braucienos Elksnis pārsteidzoši piekāpās jau minētajam lietuvietim Paukštys, bet Ķezis pārliecinoši pārspēja Nagulu, kurš sagriezās.

Cīņa par trešo vietu Elksnim gan problēmas nesagādāja, jo viņa konkurents Nagula kārtējo reizi sagriezās. Fināls izvērtās dramatiskāks, jo gan Ķezis, gan Paukštys pieļāva vairākas kļūdas. Efektīvāk un tuvāk gan nobrauca latviešu pilots Ķezis, kuram šis ir pirmais pjedestāls un pirmā uzvara PRO drifta līmenī.

Pēc sacensībām Rīgā Ķezis minēja, ka viņam laikam esot sevi jāpierāda, lai spētu uzvarēt prominentākus pretiniekus. Tādēļ uz jautājumu, vai viņam tas šoreiz izdevās Elvijs Ķezis atbildēja sekojoši: „Esmu to izdarījis, bet vēl nesaprotu, neaprakstāmas sajūtas." Par savu panākumu atslēgu Elvijs izsakās, ka „bija brīži, kad nobraucu malā, nomierinājos, paskatījos, kā citi brauc, paskatījos spico čaļu kļūdas". Viņš gan arī uzsver, ka uzvaru iegūt, protams, palīdzēja arī spēcīgo konkurentu neveiksmes, tomēr „uzvara paliek uzvara".

EEDC trešā posma rezultāti:
1. Elvijs Ķezis, MG Rover
2. Izidorius Paukštys, Nissan 200SX (S14)
3. Gvido Elksnis, BMW 328iT (E36)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png