profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latviešu drifteri ar pārliecinošu sniegumu EEDC treniņā, Eglīte un Cīrulis vēl ceļā

Artūrs Virbulis 29.06.2012 - 21:30 Latviešu drifteri ar pārliecinošu sniegumu EEDC treniņā, Eglīte un Cīrulis vēl ceļā
Jānis Lamberts ar Elviju Ķezi trenē tandēmu braucienus. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Šodien, 29. jūnijā, Kačerginas trasē Lietuvā risinājās Austrumeiropas drifta čempionāta trešā posma treniņi. Tajos dalību ņēma arī vairāki vadošie Latvijas PRO drifteri, kuri lietuviešu trasē uzrādīja atzīstamu sniegumu.

No Latvijas braucējiem trasē šodien devās Edmunds Ērglis, Elvijs Ķezis, Jānis Lamberts, Gvido Elksnis un Vents Pečaks. Jāatzīst, ka visi viņi uzrādīja ļoti labu sniegumu, lielā mērā aizēnojot gan lietuviešu, gan citu ārvalstu pilotu prasmes. No ārzemju braucējiem gan var izcelt lietuvieti Dariusu Balys un ukraini, „EEDC" šīs sezonas līderi Dmitriju Iļjuku, kuri spēja sacensties ar latviešu sniegumu.


Dmitrijs Iļjuks. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Tā kā trases iemetiens ir ļoti ātrs un kļūdas praktiski nepiedod, tad neiztika arī bez dažādiem starpgadījumiem. Teju visi sportisti vismaz reizi ar vienu riteni izbrauca ārpus trases, tāpat neiztika arī bez sagriešanās gadījumiem. Īpaši efektīvi no trases izlidoja Sergejs Kabargins no „Evil Empire" un baltkrievu pilots Maksims Šatilo ar pelēko „Nissan Silvia (S15)". Par laimi gan viņu automobiļi īpaši necieta un viņi varēja turpināt treniņus.

Pirmo reizi šo trasi brauca latviešu pirmais drifteris Gvido Elksnis, kuram ar specifisko konfigurāciju sākumā gāja grūti. „Trase forša, ir mega labs ātrums. Sākumā domāju, kā labāk braukt, bet tad sapratu, ka ir jābrauc maksimāli ātri, cik vien var. Pirmais līkums ir foršs, tālāk gan ir baigais lauziens, tur prasītos plašāku. Šodien trenēju kvalifikāciju, jo labas kvalifikācija ir ļoti svarīga, rītdien trenēšu tandēmus," tā Kačerginas trasi un šodienas treniņus raksturo Gvido Elksnis.


Gvido Elksnis. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Trasē šodien vēl nebija manāmi divi no labākajiem Latvijas pilotiem, Jānis Eglīte un Ivo Cīrulis. Uztraukumam gan nav pamata, jo Eglīte Lietuvā solās ierasties jau šovakar, savukārt Cīrulis trasē ieradīsies sestdienas rītā, jo šobrīd vēl noritot pēdējie darbi pie automobiļa savešanas kārtībā. Atgādināsim, ka Cīrulis Rīgā piedzīvoja pamatīgu avāriju, pēc kuras bija jāmaina auto aizmugurējā daļa.

Sacensības rītdien sāksies 13:00 ar dalībnieku parādi, kurai sekos kvalifikācija un fināla braucieni. Tiešraidi Latvijā būs iespējams vērot https://stream.drift.xxx mājaslapā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png