profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kurš Lietuvā pārspēs čempionu Eglīti?

Artūrs Virbulis 28.06.2012 - 19:04 Kurš Lietuvā pārspēs čempionu Eglīti?
Latvijas un Austrumeiropas drifta čempions Jānis Eglīte. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Piektdien un sestdien, 29. un 30. jūnijā, Kačerginas trasē Lietuvā risināsies Austrumeiropas drifta čempionāta („EEDC") trešais posms. Pirmie divi posmi skatītājus priecēja ar aizraujošām un līdzvērtīgām cīņām, tādēļ paredzams, ka arī Lietuvā ies karsti.

Ja pirmajā posmā uzvaru izcīnīja ukraiņu drifteris Dmitrijs Iļjuks, tad otrajā posmā triumfēja pagājušā gada „EEDC" čempions Jānis Eglīte. Divkārtējais Latvijas čempions par uzvaru vēlēsies cīnīties arī trešajā posmā, tomēr Kauņas tuvumā notiekošajās sacīkstēs viņam konkurenci centīsies sastādīt ne vien spēcīgie latviešu piloti, bet arī vietējie lietuviešu drifteri. Sagaidāms, ka Lietuvā uz starta izies arī sportisti no Baltkrievijas, Krievijas un Ukrainas.

No Latvijas uz Lietuvu plāno doties jau minētais Jānis Eglīte, Gvido Elksnis, Elvijs Ķezis, Jānis Lamberts, Vents Pečaks un Ivo Cīrulis. Pēdējam gan šobrīd aktīvi norisinās darbi pie automašīnas, jo vien trešdienas naktī viņa „3. sērijas (E30) BMW" atgriezās no virsbūves meistara. „Darām, ko varam," tā situāciju raksturo Ivo Cīrulis, piebilstot, ka uz Kauņu visdrīzāk dosies vien sestdien, izlaižot piektdienas treniņus.


Jānis Lamberts ar aizlienēto „BMW 328iTT". Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Teju visi latviešu piloti uz Kačerginas trasi dosies ar ambīcijām - Elksnis atkal sajutis pjedestālu garšu un noteikti tagad kāro pēc uzvaras, Eglītem mērķis būs aizstāvēt savu pirmo vietu, savukārt Ķezis sev šogad izvirzījis mērķi sevi pierādīt, kas viņam pirmajā posmā arī veiksmīgi izdevās. Lamberts sacensībās atkal piedalīsies ar „Max Power" uzbūvēto „BMW 328iTT", kurš pirmajā posmā salūza, tomēr šobrīd visi defekti esot novērsti un sacensībās problēmām nevajadzētu būt.

Jāatzīmē, ka Kauņas trase interesanta ar savu iemetienu, kas ir pats ātrākais „EEDC" kalendārā. Pagājušajā gadā iemetiena rekordu uzstādīja Ivo Cīrulis, tomēr šogad visi ir palielinājuši savu ātrumu, tādēļ būs interesanti vērot, vai kādam izdosies pārspēt Baltijas čempiona uzstādīto rekordu.

Sacensības sāksies piektdien ar treniņiem visas dienas garumā, kas ilgs no 10:00 rītā līdz 18:00 vakarā. Treniņi paredzēti arī sestdienas rītā, tomēr pašu sacīkšu sākums noteikts uz 13:00, kad risināsies dalībnieku parāde. Tālāk sekos kvalifikācija un fināla braucieni, bet pasākuma noslēgums ar apbalvošanu plānots 18:30.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png