profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Poļu drifta zvaigzne sajūsmā par Biķerniekiem un sola atgriezties Latvijā

Artūrs Virbulis 19.06.2012 - 09:31 Poļu drifta zvaigzne sajūsmā par Biķerniekiem un sola atgriezties Latvijā
Pāvels Trela ar savu piektdienas treniņā cietušo automobili. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Sestdien, 16. jūnijā, „Biķernieku" trasē risinājās Austrumeiropas drifta čempionāta otrais posms, kurā dalību ņēma arī Eiropas mēroga drifta zvaigzne, poļu pilots Pāvels Trela. Viņš latviešu skatītājiem atstāja spilgtu iespaidu gan ar savu iespaidīgo braukšanas stilu, gan ar divām pamatīgām avārijām. „Go4speed" sazinājās ar poļu drifteri, lai noskaidrotu viņa domas par aizvadītajām sacensībām.

„Trase bija apbrīnojama, tik tuvu pilsētai, ar kokiem apkārt, patiešām satriecoša. Arī organizatori un fani bija izcili, tādēļ mēs te noteikti gribam atgriezties. Ja „NEZ" nesakritīs ar Polijas čempionāta posmiem, tad mēs dosimies uz šejieni," sajūsmā par „Biķernieku" trasi un latviešu cilvēkiem dalās Pāvels Trela, smejoties piebilstot, ka nākamreiz vēloties atstāt labāku iespaidu.

Taujāts par sestdienas iespaidīgās avārijas iemesliem, Trela atzīst, ka „rāvu rokasbremzi, bet auto nesamazināja ātrumu un biju par ātru, lai spētu izņemt līkumu. Visdrīzākais pie vainas bija kāda bremžu caurule, kas tika sabojāta piektdienas avārijas laikā. Neko tādu no rīta nemanījām, kvalifikācijā arī viss bija ok, bet pirmajā fināla braucienā vairs nestrādāja bremzes".

Avāriju poļu pilots uztver mierīgi, sakot, ka „shit happens. Tāds ir autosports. Labi, ka neviens no apkārtējiem avārijas laikā necieta". Lai arī no malas avārija izskatījās ļoti iespaidīga, un varētu domāt, ka automobilis ir pamatīgi sabojāts, tā viss neesot. „Izskatījās trakāk, nekā patiesībā ir. Ja man nebūtu jāstrādā ikdienas darbā, tad divās līdz trīs dienās auto būtu gatavs. Nedaudz jāpieliek roka un viss būs ok," avārijas sekas komentē Trela.


Bildē Trela neizskatās priecīgs, tomēr par pasākumu drifteris izsakās tikai pozitīviem vārdiem. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Automobilim pēc divām nedēļām jābūt gatavam, jo pēdējā jūnija nedēļas nogalē risināsies divas ievērojamas drifta sacensības, kurās abās poļu zvaigzne labprāt piedalītos. „Es gribu piedalīties „King of Europe" posmā Slovākijā, bet latviešu organizatori mani labprāt redzētu „EEDC" posmā Kauņā. Šobrīd vēl nezinu, uz kurieni došos, to visdrīzākais izlemšu pāris dienas pirms sacīkstēm," tā par iespēju redzēt Trelu trešajā Austrumeiropas drifta čempionātā izsakās pats braucējs.

Jāatzīmē, ka Trela bez Kauņas šosezon varētu piedalīties vēl divos Austrumeiropas drifta čempionāta posmos. 24.-25. augustā Ungārijas pilsētā Mariapočā risināsies sestais „EEDC" posms, savukārt 22.-23. septembrī Poznaņā, Polijā, risināsies lielais „EEDC" sezonas noslēgums, kas vienlaikus būs arī Polijas drifta čempionāta posms.

„Polijas posmā, protams, būšu, jo tas būs arī Polijas drifta čempionāta posms. Par Ungāriju - viss atkarīgs no naudas (smejas). Šobrīd vēl neko nevaru pateikt," iespējamo dalību Polijā un Ungārijā notiekošajos Austrumeiropas drifta čempionāta posmos komentē 2011. gada Polijas drifta čempions. Novēlam Pāvelam Trelam operatīvi salabot savu automobili, kā arī ceram viņu ieraudzīt gan Lietuvā notiekošajā „EEDC" posmā, gan arī septembrī vērienīgajās „NEZ" drifta sacensībās Rīgā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png