profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

EEDC treniņā avarē Lapāns, Polijas zvaigzne gandrīz uzmet kūleni

Artūrs Virbulis 15.06.2012 - 23:03 EEDC treniņā avarē Lapāns, Polijas zvaigzne gandrīz uzmet kūleni
Gatis Lapāns avārijas brīdī. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Piektdien visas dienas garumā „Biķernieku" trasē, gatavojoties Austrumeiropas un Latvijas drifta čempionātu posmiem, risinājās PRO drifta treniņi. Dienas pirmajā daļā trase bija slapja, tomēr uz pēdējām stundām laiks noskaidrojās un sportisti varēja izpausties. Vairāki sportisti gan izpaudās pārāk traki, tā piemēram Polijas zvaigzne Pāvels Trela piedzīvoja iespaidīgu avāriju, gandrīz uzmetot kūleni.

Treniņos uz starta izgāja gan visi vadošie Latvijas braucēji, gan arī ārzemju viesi, kas Latvijā ieradušies kuplā skaitā. Ja latvieši jau līdz ar pirmajiem braucieniem rādīja ievērojamu sniegumu, tad Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas braucējiem bija nepieciešams laiks, lai aprastu ar trasi. Uz beigām gan viņi jau rādīja atzīstamu sniegumu, kas nozīmē, ka ar ārzemju pilotiem rītdien ir jārēķinās.

No latviešiem iespaidīgāko sniegumu rādīja Ivo Cīrulis, Gvido Elksnis un Gatis Lapāns. Pēdējam gan vienā no braucieniem samisējās, kas beidzās ar attapšanos trases sienā. Avārijā gan automobilis īpaši necieta, tādēļ pēc nedaudz vairāk kā stundas Lapāns jau atkal bija trasē. No ārzemju pilotiem īpaši izceļams poļu čempions Pāvels Trela, kurš skatītājus priecēja ar skaļiem un dūmu pilniem braucieniem.


Pāvels Trela gandrīz uzmeta kūleni. Foto: defekc

Treniņa beigās gan viņš pirmajā līkumā ienāca pārāk lielā ātrumā, kam sekoja iespaidīga avārija, kuras laikā Trelas automobilis uzmeta gandrīz kūleni. Vizuāli automobilis nav pārāk cietis, tādēļ uzreiz pēc avārijas auto tika nogādāts darbnīcā, līdz ar to rītdien viņu visdrīzāk atkal redzēsim trasē.

No latviešu braucējiem ļoti labu sniegumu rādīja Gvido Elksnis, kurš šajās sacensībās vēl brauc ar veco pagājušā gada „BMW 328iT". „Vēl ir, kur strādāt. Pareiza ieeja ir 80% no brauciena, tādēļ to sākumā atstrādāju. Mērķis ir pjedestāls, bet jācer uz labu pjedestālu. Komanda strādā super, auto iet, atliek tikai nobraukt," tā par treniņu un rītdienas mērķiem Gvido Elksnis.


Gvido Elksnis. Foto; Valdis Zāgeuss/Go4speed

Rītdien sacensības sāksies 14:00 ar dalībnieku parādi, kam sekos kvalifikācijas braucieni. Latvijas PRO drifta čempionāta fināla braucieni noteikti uz 17:00, savukārt Austrumeiropas drifta čempionāta tandēma braucieni noteikti uz 18:00. Apbalvošanas ceremonija ar neiztrūkstošajām šampanieša šaltīm sāksies 19:00.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png