profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

PRO drifta treniņā skatītāju virzienā lido šķembas un akmeņi (FOTO)

Artūrs Virbulis 14.06.2012 - 10:20 PRO drifta treniņā skatītāju virzienā lido šķembas un akmeņi (FOTO)
Ivo Cīrulis pret Gati Lapānu. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Trešdienas vakarā Mežciemu piekūpināja pamatīgs dūmu mākonis, jo pirmo reizi šogad „Biķernieku" trasē risinājās PRO drifta treniņš. Tas bija kā pirmais izmēģinājums pirms šonedēļ gaidāmās PRO drifta sezonas atklāšanas. Vairāki sportisti pierādīja, ka pa ziemu no savām iemaņām itin neko nav zaudējuši, un demonstrēja ļoti iespaidīgu sniegumu.

No PRO klases pilotiem treniņā piedalījās Gatis Lapāns, Ivo Cīrulis, Jānis Eglīte, Elvijs Ķezis, Ingemārs Jēkabsons, Aleksandrs Siņicins, Vents Pečaks un Andrejs Novopavlovskis. Tāpat trasē bija redzami vairāki ProAm klasē braucošie piloti, no kuriem, iespējams, daļa sestdien piedalīsies Austrumeiropas drifta čempionāta ieskaitē.


Gatis Lapāns ārpus trases. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Treniņu bez minstināšanās atklāja Gatis Lapāns, kurš ar savu ierasto ātrumu un agresivitāti pierādīja, ka ir viens no galvenajiem pretendentiem uz uzvaru. Divas reizes gan viņam samisējās un nācās izlidot no trases, tomēr, kā smejoties atzina pats Lapāns, tas piederoties pie lietas. Līdzīgu sniegumu, tikai ar nedaudz vairāk dūmiem, demonstrēja aizvadītā gada Latvijas un Austrumeiropas drifta čempions Jānis Eglīte, kura 4,4 litru V8 dzinējam pa ziemu uzstādīts kompresors.

Savu jauno drifta automobili - „6. sērijas BMW" - plašākai publikai atrādīja Ingemārs Jēkabsons. Pirms treniņa viņš atzina, ka braukšot mierīgi, un to arī varēja redzēt, jo Ingemārs braucienus aizvadīja lieki neriskējot. Uzmanību izpelnījās arī Elvijs Ķezis, kura „MG" automobilim, tāpat kā Eglītem, pa ziemu uzstādīts kompresors. Tomēr atšķirībā no Egles Ķeža kompresors izdvesa interesantu dūkoņu, par kuru jūsmoja teju viss dalībnieku parks.


Ingemārs Jēkabsons ar savu „6. sērijas BMW". Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Iespaidīgu sniegumu rādīja arī Vents Pečaks un Ivo Cīrulis. Uz pašām treniņa beigām, kad lielākā daļa skatītāju jau bija devušies prom, Cīrulis ar pamatīgiem dūmiem un perfektām trajektorijām priecēja izturīgākos drifta vērotājus. „Viss labi, ir gan vēl nedaudz jāpabrauc. Ja nekas neplīsīs, tad vajadzētu būt labi," tā pēc treniņa Ivo Cīrulis. Jautāts par iespaidīgo „Champion" uzrakstu uz sāniem, Limbažu sportists kautrīgi atzīst, ka zem tā ir rakstīts arī „Motor Oils". Kautrīgums gan pazūd jautājot par mērķiem, kurš esot pavisam skaidrs: „Uzvarēt, protams!"

PRO trasē debitēja pagājušā gada Latvijas drifta kausa ProAm klases trešās vietas ieguvējs Aleksandrs Siņicins, kura „3. sērijas BMW" ieguvis gan vizuālis, gan tehniskus uzlabojumus. Viņa V8 dzinējam uzstādītas divas turbīnas, kas jaudu pacēlušas virs 450 zirgspēkiem. Tāpat PRO trasi iemēģināja vairāki šī gada Latvijas drifta kausa piloti, to starpā Ingus Jēkabsons, Raivis Graudiņš un Edgars Jenčs. Par īpašu šovu parūpējās spilgtais „MaxPower" automobilis, kurš vairākas reizes izlidoja no trases un ar oļiem apbēra gan skatītājus, gan to pārāk tuvu trasei novietotos automobiļus.


„MaxPower" vienā no izlidošanas reizēm. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Treniņā trases malā varēja sastapt vairākus PRO klases braucējus, kuri uz „Biķerniekiem" bija atbraukuši tikai paskatīties. To starpā bija Edmunds Ērglis, Jānis Lamberts, Kristaps Blušs, Raivo Mužiks un Raimonds Tihonovs. Ja pirmie trīs cer uz dalību sestdienas sacensībās, tad Mužiks ar Tihonovu pirmo posmu izlaidīs. Trasē arī nebija manāms Gvido Elksnis, tomēr tas tādēļ, ka auto tiek veikti dažādi uzlabojumi un tas uz treniņa sākumu vēl nebija gatavs.

Pēc pirmā aizvadītā PRO drifta treniņa var spriest, ka sestdien mūs sagaida iespaidīgas sacensības, it sevišķi ņemot vērā, ka ārzemju sportisti un vairāki pašmāju sportisti trasē pirmo reizi dosies vien piektdien. No ārzemju pilotiem kā iespējamos kandidātus uz goda pjedestālu var minēt, protams, Polijas čempionu Pāvelu Trelu, „EEDC" pirmā posma uzvarētāju Dmitriju Iļjuku un „Evil Empire" zvaigzni Fēliksu Čitipakhovjanu.


Jānis Eglīte. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Līdz ar to ies karsti, jo uz uzvaru cer visi labākie Latvijas drifteri. Pretenzijas uz uzvarām jau ir izteikuši Lapāns un Cīrulis, tāpat Eglītem noteikti ir mērķis aizstāvēt gan Latvijas, gan Austrumeiropas čempiona godu. Pēc uzvarām izsalcis ir arī pirmais Latvijas drifta čempions Gvido Elksnis, kura pēdējā uzvara driftā datēta ar 2009. gada 8. augustu.

Jāatzīmē, ka uz PRO treniņu bija ieradušies teju vairāk skatītāju, nekā uz otro Latvijas drifta kausa posmu, līdz ar to paredzams, ka tribīnes sestdien būs pamatīgi piepildītas. Jācer vienīgi uz labu laiku sestdien, jo par visu pārējo parūpēsies pašmāju un ārvalstu drifta zvaigznes.
Komentāri
BriinumsBo 14.06.2012 14:26
http://www.youtube.com/watch?v=s3WP0zfHTIQ
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png