profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Polijas drifta zvaigzne uzslavē latviešu braucējus

Artūrs Virbulis 13.06.2012 - 15:30 Polijas drifta zvaigzne uzslavē latviešu braucējus
Foto: driftblog.pl

Sestdien, 16. jūnijā, Biķernieku trasē risināsies viens no šī gada vērienīgākajiem drifta pasākumiem Latvijā - Austrumeiropas drifta čempionāta („EEDC") otrais posms, kas vienlaikus būs arī Latvijas PRO drifta čempionāta atklāšanas posms. Uz starta stāsies ne vien labākie Austrumeiropas piloti, bet arī drifta zvaigzne no Polijas, 2011. gada Polijas drifta čempions Pāvels Trela.

Trela slavu ieguvis ar savu agresīvo un atraktīvo braukšanas stilu, kuru viņš ir ieguvis teju desmit gadus braucot rallija sacensībās. Driftam poļu slavenākais braucējs pievērsās 2007. gadā, kad viņš sāka startēt ar „Ford Sierra" automobili. 2008. gadā viņš pārkāpa uz „Nissan 200SX", ar kuru viņš sacensībās piedalās joprojām. Šobrīd automobilim uzstādīts trīs litru turbo dzinējs no „Toyota Supra", kas attīsta 560 zirgspēkus.

Eiropas drifta vides uzmanību Trela ieguva pagājušā gada nogalē, kad Rumānijā notiekošajā „Drift Allstars European" sezonas noslēgumā ieguva otro vietu. Viņš bija kandidāts numur viens uz pirmo vietu, tomēr pusfinālā viņa sīvākā Polijas konkurenta Grzegorza Hipki izraisītā avārijā Trelam tika sabojāts auto, kas viņam liedza cīnīties par pirmo vietu. Jāatzīmē, ka šajā posmā uz starta izgāja 45 braucēji no 13 valstīm, un to vēroja vairāk nekā 15 000 skatītāju. Kā vēl vienu būtisku Trelas sasniegumu var minēt 211 km/h ātro drifta iemetienu, kas ir oficiāli reģistrēts kā ātrākais pasaulē.


Pāvels Trela. Publicitātes foto.

„Go4speed" sazinājās ar slaveno sportistu, lai noskaidrotu viņa domas par Rīgā notiekošo „EEDC" posmu. „Neko daudz par braucējiem nezinu, bet pāris esmu redzējis tepat Polijā, piemēram, „Kit Car" (red.piez. „HGK Kit Car"). Braucu uz šejieni ar domu patrenēties, pabraukt ar citiem pilotiem," tā par šonedēļ gaidāmajām sacīkstēm Pāvels Trela.

Uz jautājumu, kādi ir viņa mērķi, Trela atbild, ka „protams, ka es labprāt uzvarētu, bet es zinu, ka tas nebūs viegli. Šeit ir daudzi labi braucēji, un katra mazākā kļūda var maksāt daudz". Poļu sportists Latvijā ieradīsies jau piektdien, kas nozīmē, ka viņa sniegumu varēs vērot jau piektdien „Biķernieku" trasē notiekošajā treniņā.

Zemāk piedāvājam iepazīties ar vairākiem video, kuros redzams poļu drifteris Pāvels Trela:





Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png