profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latviešu drifteris Lapāns dosies uz Indiju vadīt drifta komandu

Artūrs Virbulis 12.06.2012 - 18:00 Latviešu drifteris Lapāns dosies uz Indiju vadīt drifta komandu
Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Pagājušajā gadā Gatis Lapāns bija viens no pamanāmākajiem latviešu drifteriem, jo spēja izcīnīt Austrumeiropas drifta vicečempiona titulu, kā arī kā pirmais devās uz Angliju, uz vienām no Eiropā prestižākajiem drifta sacensībām „European Drift Allstars". Šogad Lapānam ir citas prioritātes, jo viņš vairākās komandās darbosies kā menedžeris un treneris, pašai braukšanai atvēlot sekundāru lomu.

Jāsāk ar aktuālāko notikumu, kas Lapānu saista ar Igaunijas drifta čempionātu, precīzāk, Latvijā zināmāko igauņu drifteri Henri Puhmasu, kurš pagājušajā gadā sacensībās piedalījās ar veco „Audi Coupe". Uz šo gadu viņam sagatavots jauns auto, „3. sērijas (E46) BMW" ar trīs litru turbo (2JZ) dzinēju no „Toyota Supra". Gatis piesaistīts kā igauņu pilota treneris, tādēļ viņš pirms otrā Igaunijas drifta čempionāta posma devās uz Igauniju, lai palīdzētu Puhmasam aprast ar jauno auto.


Henri Puhmas ar jauno auto un komandu (Lapāns pirmais no labās). Foto: reijosipp

„Biju uzaicināts uz otro posmu Igaunijā. Trīs dienas patrenējāmies, pamācīju viņu un izcīnījām uzvaru. Gāja grūti, uzvara nebija pārliecinoša, bet kopīgi mēs to paveicām," tā par savu braucienu un Henri Puhmasa uzvaru Gatis Lapāns. Jāatzīmē, ka Lapāns arī pats izbrauca ar minēto auto: „720 Zs un 900 Nm, ar bailēm sākumā kāpu iekšā, bet jau pirmajā līkumā ienācu ar aizmuguri pa priekšu un viss bija labi. Viennozīmīgi labākais 2012. gada drifta auto."

Tomēr nozīmīgākais šī gada uzdevums Lapānam ir sadarbība ar Indiju, kas pēc Gata stāstīta ir visai vērienīga. „Šobrīd būvēju indiešiem „3. sērijas (E46) BMW" ar „LS3" amerikāņu V8, kam uzstādīts kompresors un būs 640 zirgspēki. Pēc mēneša pusotra došos uz Indiju, var teikt, ka došos uz Indiju prezentēt driftu. Būšu kā drifta seja un man būs cilvēku grupa, kuru apmācīšu. Viņiem ir nopietni plāni, arī par komandas izveidi Eiropā, kurā es darbotos kā menedžeris, treneris un arī braucējs," sadarbību ar indiešiem komentē Lapāns.


Jurijs Krūze pirmajā Latvijas drifta kausa posmā. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Paralēli iepriekš minētajām lietām Gatim ir arī „LAK-Y Racing" komanda tepat Latvijā, kurā šogad startē Jurijs Krūze, Voldemārs Siliņš, Edgars Karlsons un Jānis Sijāts. Latvijas drifta kausā šobrīd pirmos divus posmus aizvadījis Krūze, tomēr uz nākamajiem posmiem viņam pievienosies arī pārējie braucēji. Latvijas PRO drifta čempionātā komandu pārstāvēs pats Lapāns, kuram, neraugoties uz menedžera un trenera uzdevumiem, ir mērķis startēt visos šī gada Latvijas čempionāta posmos.

„Pielietošu iebiedēšanas taktiku (smejas). Braukšu ar minimālām distancēm un iešu uz visiem simts," tā par saviem uzstādījumiem un mērķiem pirmajā Latvijas PRO drifta čempionāta posmā izsakās Lapāns. Uz Latvijas pirmo un Austrumeiropas drifta čempionāta otro posmu, kas risināsies jau šajā nedēļas nogalē, dosies arī iepriekšminētais igaunis Puhmas, kuram Gatis dos padomus arī „Biķernieku" trasē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png