profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas PRO drifta sezona sāksies ar vērienīgajām EEDC sacīkstēm

Artūrs Virbulis 06.06.2012 - 19:45 Latvijas PRO drifta sezona sāksies ar vērienīgajām EEDC sacīkstēm
Raivo Mužiks. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Latvijas drifta sezona jau atklāta ar pirmajiem diviem Latvijas drifta kausa posmiem, tomēr drifta vide, protams, gaida uz Latvijas PRO drifta čempionāta sākšanos. Nākamnedēļ „Biķernieku" trasē beidzot risināsies pirmais Latvijas PRO drifta čempionāta posms, kas vienlaikus būs arī Austrumeiropas drifta čempionāta („EEDC") otrais posms.

Līdz ar to uz starta izies ne vien visi Latvijas spēcīgākie braucēji, bet arī viesi no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Polijas. Īpaši jāizceļ poļu piloti, kas tiek uzskatīti par vieniem no spēcīgākajiem drifteriem visā Eiropā, un pret kuriem jau pagājušajā gadā cīnījās gan Jānis Eglīte, gan Kristaps Blušs. Uz Latviju solās doties arī slavenākā Krievijas drifta komanda „Evil Empire", kas šogad plāno braukt visos „EEDC" posmos.

Pirmo posmu drifta līdzjutēji gaida ne vien pašu sacensību dēļ, bet arī tādēļ, lai dzīvē ieraudzītu jaunos un uzlabotos PRO drifta automobiļus. Pa ziemu no nulles uzbūvēti divi jauni automobiļi, par kuriem „Go4speed" jau ziņoja - Ingemāra Jēkabsona „6. sērijas BMW" un Venta Pečaka 850 zirgspēkus attīstošais „BMW 357iTT". Tāpat uzlabojumus pa ziemu piedzīvojuši vairāku vadošu braucēju spēkrati, to starpā Jāņa Eglītes un Ivo Cīruļa braucamie.


Viens no sacensību favorītiem - poļu pilots Pāvels Trela. Goto: silverpics.ch

No latviešiem uz starta pirmajā posmā stāsies ap 15 PRO braucējiem, savukārt ārzemju viesu skaitu vēl nav iespējams precīzi noteikt. Tomēr, kā sola organizatori, tad dalību sacensībās ņems vairāk nekā 40 sportisti, kas nozīmē, ka lielākā daļa no tiem būs tieši ārzemju piloti. Šobrīd „EEDC" otrajam posmam reģistrējušies tādi jau Latvijā redzēti braucēji kā krievs Fēlikss Bekermans („HGK Kit Car"), igaunis Henri Puhmas ar jaunu „BMW" automobili un lietuvietis Kestutis Alekna („Nissan 200SX").

Sacensības sāksies piektdienā, 15. jūnijā, ar treniņiem teju visas dienas garumā, kurus par diviem latiem varēs apmeklēt visi drifta interesenti. Sacensības ar rīta treniņu, kvalifikāciju un tandēmu braucieniem risināsies sestdienā, 16. jūnijā. Sacīkšu sākums ar dalībnieku parādi noteikts uz 14:00, pēc kuras sekos kvalifikācija un tandēmu braucieni.

Jāatzīmē, ka atšķirībā no pagājušā gada Latvijas un Austrumeiropas drifta čempionātu uzvarētāji tiks noteikti divos atsevišķos finālos, kas gan braucējiem, gan skatītājiem nozīmēs vēl vairāk braucienus, cīņas un dūmus. Latvijas PRO drifta čempionātā finālā iekļūs 16 labākie, savukārt „EEDC" fināla cīņas aizvadīs 32 piloti.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png