profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sestdien Biķerniekos turpināsies Latvijas drifta kausa cīņas

Artūrs Virbulis 31.05.2012 - 18:00 Sestdien Biķerniekos turpināsies Latvijas drifta kausa cīņas
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Sestdien, 2. jūnijā, „Biķernieku" trasē tiks aizvadīts nu jau otrais Latvijas drifta kausa posms, kurā, kā ierasts, sportisti sacentīsies Street un ProAm klasēs. Pirmajā posmā brīvajā ProAm klasē pārliecinoši uzvarēja Ēriks Ulass, tādēļ būs interesanti vērot, vai un kurš no pārējiem sportistiem spēs Ulasam sagādāt konkurenci.

Pirmais posms tradicionāli tika aizvadīts mazajā „Biķernieku" stadionā, tādējādi sportisti pēc garās ziemas pauzes rokas varēja izvingrināt pie salīdzinoši nelieliem ātrumiem. Otrajā posmā organizatori nekādas atlaides vairs nedos, jo Latvijas drifta kausa dalībniekiem šoreiz būs jādriftē pa lielo trasi. Tas nozīmē lielākus ātrumus, vairāk dūmu un, protams, lielāku adrenalīnu gan braucējiem, gan skatītājiem.

Street ieskaitē pirmo vietu ieguva jau ilgus gadus driftā pieredzējušais Nikolajs Makarovs, tomēr viņam nopietni konkurenci centīsies sagādāt ne vien pirmajā posmā godalgotie Miks Golubovičs un Rihards Millers, bet arī tādi piloti kā Raimonds Freimanis, Reinis Frīdbergs un Matīss Skudris. Jāatzīmē, ka Millers ir pagājušā gada Street klases uzvarētājs, savukārt Skudris aizvadītajā gadā palika otrais.


Ingus Jēkabsons pirms Kaspara Skrindas. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

ProAm klasē vislabākās izredzes var piedēvēt pirmā posma uzvarētājam Ērikam Ulasam, kurš trasē dosies ar PRO klasei sagatavoto „BMW 340i". Viņam šī trases konfigurācija asociējas ar labām atmiņām, jo tieši šādas konfigurācijas trasē Ulass spēja uzvarēt 2010. gada ceturto Latvijas drifta kausa posmu. Konkurenci gan viņam centīsies sagādāt vairāki sportisti, to starpā Ingus Jēkabsons ar PRO klases „BMW 540i" un Andris Aizpurietis ar „Nissan 200SX".

Sacensību atklāšana sestdien paredzēta 14:00, pēc kuras sekos abu klašu kvalifikācijas braucieni. Tandēmu braucienu sākums noteikts uz 17:00, savukārt apbalvošanas ceremonija ar neiztrūkstošo šampanieša laistīšanos plānota 19:30.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png