profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Šlēgelmilham jauns trases rekords, par nākotnes plāniem vēl neziņā

Mārtiņš Jankovskis 03.05.2012 - 07:58 Šlēgelmilham jauns trases rekords, par nākotnes plāniem vēl neziņā
Haralds Šlēgelmilhs #25. Foto: Go4speed

Pagājušajā nedēļas nogalē Kandavas kartodromā tika dots starts Latvijas kartinga čempionāta pirmajam posmam. KZ2 klasē uz starta izgāja viens no latviešu ātrākajiem autosportistiem Haralds Šlēgelmilhs. Sportists savā labākajā aplī uzrādīja laiku 41,399, kas tagad ir jauns šīs trases rekords (ja var ticēt internetā pieejamai informācijai, tad līdz šim, braucot pa pulksteņrādītāja virzienu, rekords bija 42.403, bet pret pulksteņrādītāja virzienā - 41.645).

''Jā, sanāca uzstādīt jaunu šīs trases rekordu," portālam Go4speed atklāj Haralds Šlēgelmilhs. ''Lai uzturētu refleksus un būtu formā, nolēmu izbraukt ar kartingu. Jebkurš F1 pilots piekritīs, ka kartings ir labākais treniņš, lai uzturētu formu un kompensētu braukšanas trūkumu organismā."


Haralds Šlēgelmilhs #25. Foto: Go4speed

Jautāts, kas šī par klasi un ar kāda tipa kartingu tika braukts, Haralds turpina: ''Šī braukšanai ir visgrūtākā klase, jo ir jāmāk un jāsaprot tā braukšana. Tas nav tik viegli. KZ2 klases kartingiem ir seši pārnesumi. Kā savulaik atzina septiņkārtējais F1 čempions Mihaels Šūmahers, tad, ja gribi zināt, kas ir F1, tad, izbraucot ar šo kartingu, tev radīsies pilnīgs priekšstats par F1. Šis kartings ir ļoti ātrs."

Protams, Haraldam tika pavaicāts arī par šī gada plāniem. ''Pagaidām vēl nezinu, kur šogad startēšu, taču ar roku atmetis nekam neesmu. Cīnos un turu roku uz pulsa. Turpinu strādāt, taču tagad kaut ko prognozēt negribu. Tas nav tik viegli, jo, lai startētu labā čempionātā, nepieciešami lieli līdzekļi. Protams, varētu startēt arī zemāka līmeņa čempionātos, taču negribu braukt tikai braukšanas vai ķeksīša pēc. Kamēr jauns, tikmēr gribās braukt pēc iespējas augstākā līmenī, taču šobrīd tas diemžēl neizdodas."


Haralds Šlēgelmilhs #25. Foto: Go4speed

Sarunas laikā Šlēgelmilhs atzina, ka startēšanu GP2 viņš šobrīd neizskata. ''GP2? Nē, tas, manuprāt, ir bezjēdzīgs pasākums. Lai tur braukt, vajag divus miljonus eiro, taču tas čempionāts nav tās naudas vērts. Diemžēl šobrīd talantam nav liela nozīme, jo visur un visu nosaka nauda. Arī F1 daudz ātru un labu braucēju netiek sastāvā, jo viņiem nav nepieciešamo līdzekļu. Absurda situācija, bet tā tas tagad ir."

Atgādināsim, ka nesen Biķerniekos tika prezentēta Radical formula. Haralds atzīst, ka neizslēdz iespēju kādreiz arī startēt šajā čempionātā, taču šobrīd prioritāšu blociņā šis čempionāts nav atzīmēts. ''Ja izbrauktu ar šo mašīnu un man patiktu, kā arī, ja čempionāts būtu spēcīgs, iespējams, varētu pamēģināt tajā braukt, bet šobrīd man tādu plānu nav, kaut arī tās mašīnas nemaz nav tik sliktas - tehniski labas, lētas. Jebkurā gadījumā man liels prieks par Karlīni. Malacis, ka tiek pie braukšanas."

Sarunas nobeigumā uz jautājumu, vai mēs šogad redzēsim Haraldu trasē, sportists atbildēja optimistiski. ''Ceru, ka jā. Kāda čempionāta ietvaros ceru nobraukt dažas sacensības."

Arī Go4speed novēl Haraldam pēc iespējas ātrāk atgriezties kādā spēcīgā čempionātā, jo tas, ka Harlads ir ātrs, par to šaubu nav. Lai veicas.

 

Komentāri
Bulinsh 04.05.2012 22:08
Protams, varētu startēt arī zemāka līmeņa čempionātos, taču negribu braukt tikai braukšanas vai ķeksīša pēc. Kamēr jauns, tikmēr gribās braukt pēc iespējas augstākā līmenī, taču šobrīd tas diemžēl neizdodas.

Cik var saprast pēc Haralda - labāk nestartēt nekur nekā braukt zemāka līmeņa seriālos. Kas ir tie zemāka līmeņa seriāli, kuros negribas braukt???
Un ir vsp kāds augstas klases seriāls, kur viņu ņemtu braukt?
Kādreiz gāja runa par DTM, bet tas arī nebija labs variants...bļin smieklīgi!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png