profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

„Auto Exotica” šovā kupli pārstāvēti arī autosportisti (FOTO)

Artūrs Virbulis 30.04.2012 - 12:15 „Auto Exotica” šovā kupli pārstāvēti arī autosportisti (FOTO)
Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Starptautiskais auto tūninga šovs „Auto Exotica" jau vairāk nekā desmit gadus katru pavasari kādā no izstāžu hallēm pulcē Latvijas tūninga entuziastus. Pēdējos gados aizvien lielāku dalību izstādē sāk ņemt arī autosporta pārstāvji, tādēļ „Go4speed" devās uz izstādi, lai noskaidrotu kuri sportisti un kādēļ šogad piedalās „Auto Exotica" šovā.

Šogad visplašāk pārstāvētais autosporta veids bija tas, kurš vislabāk atbilst izstādes šova idejai - drifts. „JF Projects" stendā bija apskatāms Ivo Cīruļa 3. sērijas BMW un tikko uzbūvētais 850 zirgspēku monstrs, „Just" bāru rotāja Kristenas „Nissan Skyline", pie „Midland" skatuves bija redzami divi „LAK-Y Racing" automobiļi, to starpā Gata Lapāna automobilis, savukārt „R1 Sport" stendā bija aplūkojams Ervīna Ērgļa „Subaru Impreza" ar 5,0 litru V10 dzinēju no „BMW M5".


Ervīna Ērgļa driftam sagatavotā „Subaru Impreza". Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Dalībnieku rindās bija redzami arī Raimonda Freimaņa un Arņa Namnieka Latvijas drifta kausa braucamie, Kārļa Nebara un „ANB Rally Team" rallija „Ford Fiesta R2", divi dragreisa spēkrati (Māra Ozoliņa „Mitsubishi Lancer Evo" un Edgara Eriņa „Nissan Silvia"), kā arī vēl pārītis citu disciplīnu braucamie. Uz sarunu aicinājām skaļākā „Just Bar" stenda dalībnieci Kristenu, kas izstādē visus pārsteidza ar pilnīgi jaunu sava „Nissan Skyline" dizainu.

„Uz šo sezonu pilnīgi viss, izņemot auto, ir jauns. Jauni sponsori, jauna dzīve, jauns entuziasms visu darīt. Vislielākie atbalstītāji ir „Just Bar", otrs paldies „Capital FM" un „Kumho", bet jau vairāku gadu garumā mums ir veiksmīga sadarbība ar „Motul"," atbalstītājiem pasakās Latvijas pagaidām vēl vienīgā driftere Kristena. Taujāta par šīs sezonas mērķiem viņa atzīst, ka „mērķis ir darīt labāko, ko varam. Brauksim visu sezonu ar jaunām riepām, bet tāpat galvenais ir just, ķert kaifu no tā, ko daru".


Kristena pie sava „Nissan Skyline". Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Par dalību izstādē Kristena skaidro, ka „tā ir tā vieta, kur atrādīt sevi. Ja nav nekā jauna, tad nav vērts, bet tā kā šogad viss ir jauns, tad nolēmām, ka jāparādās". Līdz šim Kristena bija vienīgā meitene driftā, tomēr šogad viņai konkurenci solās sastādīt no autokrosa pārnākusī Liene Ozoliņa. Par šāda veida konkurenci „Nissan Skyline" pilote tikai priecājas: „Burvīgi, viņa zina, ko grib. Un tas ir tas, kas vajadzīgs, lai gūtu panākumus."

Uz sarunu noķērām arī pagājušā gada Austrumeiropas drifta vicečempionu Gati Lapānu, kurš savu sporta automobili bija izstādījis „Midland" stendā. „Mašīnai praktiski nekas nav jauns, neko arī vairs viņai netaisos darīt. Visi spēki tiks guldīti jaunajā 2013. gada mašīnā, kas būs 3. sērijas (E46 paaudzes) BMW ar amerikāņu „LS" sērijas V8 dzinēju. Esošo auto plānoju atdot gadīgās rokās," tā par veco un jauno auto izsakās Gatis Lapāns.


Gata Lapāna drifta „BMW". Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Ja auto ziņā šogad jaunumu nav, tad jaunums ir jaunā „LAK-Y Racing" komanda, kurā startēs astoņi piloti, to starpā arī iepriekšminētā Liene Ozoliņa. „Jātrenē viņi, jāliek iekšā visus spēkus, lai nākamgad spēcīgākie varētu braukt „PRO" klasē," tā jaunās komandas ideju skaidro Gatis. Vēl viens no Lapāna šī gada uzdevumiem būšot drifta popularizēšana Latvijā: „Darīsim to kopā ar Raimondu Cabuli, došu savu auto uz Latvijas drifta kausa posmiem."

Varētu rasties iespaids, ka Gatis pats šogad nekur nebrauks, tomēr tā vis nav. „Nākamnedēļ braukšu uz Krievijas čempionāta (RDS) atklāšanu, tāpat ir mērķis šogad to Latvijas čempionāta titulu izcīnīt. EEDC ir salīdzinoši liels darbs un līdzekļi jāiegulda, lai to visu izbraukātu. Un ja par privātajiem līdzekļiem jābrauc uz „333" līmeņa trasēm, tad es labāk nebraucu," tā par saviem šī gada mērķiem Lapāns.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png